Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελληνίδα καταγράφει φονικό ανεμοστρόβιλο (+video)

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνίδα καταγράφει φονικό ανεμοστρόβιλο (+video)

ΝΕΑ

Ελληνίδα καταγράφει φονικό ανεμοστρόβιλο (+video)

ΝΕΑ

H μανία της φύσης είναι τέτοια που σηκώνει σαν καρυδότσουφλο στον αέρα ένα αυτοκίνητο!

Advertisement
Advertisement

Οι ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ, και ιδίως στην Πολιτεία της Φλόριντα, προκαλούν κάθε χρόνο τεράστιες καταστροφές και μεγάλες ζημιές σε σπίτια και υποδομές.

Παρ’ όλα αυτά είναι σπάνιες οι φορές που καταγράφεται στην κάμερα η φονική δύναμη ενός ανεμοστρόβιλου όταν περνάει μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Την “τύχη” αυτή μέσα στην ατυχία της, είχε μία ελληνοαμερικανίδα, η συγγραφέας Δάφνη Νικολοπούλου.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπουμε από το video που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram, η κυρία Νικολοπούλου βρίσκεται κυριολεκτικά λίγα μέτρα μακριά από το “μάτι του κυκλώνα”.

Μπροστά της γίνεται πραγματικά χαμός, με τον αέρα που τρέχει με ταχύτητες πάνω από 200 χλμ/ώρα να παρασέρνει τα πάντα μέσα στην δίνη του στροβίλου.

Και όταν λέμε τα πάντα εννούμε και αυτοκίνητα. Όπως φαίνεται καθαρά στο video η δύναμη του αέρα είναι τέτοια που σηκώνει από το έδαφος και παρασέρνει ένα μεγάλο αυτοκίνητο.

Advertisement

Η σκηνή αυτή είναι σοκαριστική για όσους δεν ζουν από κοντά τέτοια φαινόμενα και νομίζουν ότι είναι απλά ειδικά εφέ στις αντίστοιχες ταινίες καταστροφής.

Όμως όπως βλέπουμε είναι μία πολύ επικίνδυνη πραγματικότητα για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές, οι οποίοι έχουν μάθει να ζουν με τον φόβο τέτοιων περιστατικών.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, ο ανεμοστρόβιλος αυτός κινήθηκε σε μία μεγάλη περιοχή και κατέστρεψε ότι βρήκε στο διάβα του επί 5 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο τοπικό Πυροσβεστικό τμήμα, αλλά οι καταστροφές ήταν μεγάλες, με δέντρα να έχουν ξεριζωθεί, γραμμές ρεύματος να έχουν καταστραφεί και σπίτια να έχουν χάσει τις οροφές τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daphne Nikolopoulos (@daphneniko)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκαριστικό video: Ο θάνατος καραδοκεί στη ΛΕΑ!
Ανατριχιαστικό ατύχημα για πρώην παίκτη του Ολυμπιακού (+video)
Τέλος τα ατυχήματα σε διαβάσεις τρένων!