Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλληνας στο τιμόνι της Anodox που επενδύει 50 εκ. στις μπαταρίες

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έλληνας στο τιμόνι της Anodox που επενδύει 50 εκ. στις μπαταρίες

ΝΕΑ

Έλληνας στο τιμόνι της Anodox που επενδύει 50 εκ. στις μπαταρίες

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρεία που ξεκίνησε τις εργασίες της μόλις το 2016, ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα προχωρά σε μία τεράστια επένδυση μέχρι ο τέλος του έτους.

Επικεφαλής της Anodox Energy Systems είναι ο Θεόδωρος Ζαννάκης, ένας Έλληνας που βρίσκεται στο τιμόνι των αποφάσεων και καλείται να διαχειριστεί 50 εκατομμύρια ευρώ, ώστε η εταιρεία να παίξει κεντρικό ρόλο στον τομέα της αυτοκίνησης.

Ο ομοεθνής μας CEO μαζί με τους Σουηδούς της Anodox, επέλεξαν σε πρώτη φάση τη Λετονία για να φιλοξενήσει το νέο τους εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, και συγκεκριμένα την πόλη της Ρίγας.

Advertisement
Advertisement

Αρωγός στέκεται η κυβέρνηση της Λετονίας που σύμφωνα και με τον Θεόδωρο Ζαννάκη βοηθά αρκετά στην προσπάθεια να είναι έτοιμο το νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Η Anodox συνεργάζεται ήδη με μεγάλες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου όπως η Volvo και η Lotus, ενώ έχει ανοίξει δίαυλο συνεργασιών και με την αγορά της Κίνας μέσω της Geely. Κατασκευάζει μπαταρίες για αυτοκίνητα, φορτηγά αλλά και μικρά επαγγελματικά, ενώ επενδύει στην τεχνολογία κυψελών LFP για αμιγώς ηλεκτρικά και PHEV.

Advertisement

Η πόλη της Ρίγας θεωρείται κομβικής σημασίας γεωγραφικά και στρατηγικά ώστε να πετύχει η επένδυση της Anodox. Αμέσως μετά την κατασκευή του μεγάλου εργοστασίου αναμένεται να ακολουθήσει και ένα επιπλέον, με υποψήφιους προορισμούς τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο αλλά και τη χώρα μας που επίσης βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και τα εργατικά χέρια είναι αντίστοιχα φθηνά όπως και στη Λετονία.

Advertisement

Η Anodox επενδύει πάντως σε μία ιδανική συγκυρία καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. Οι ελλείψεις κάνουν τις εταιρείες να «καίγονται» για πρώτες ύλες και εξαρτήματα που θα δώσουν και πάλι πνοή στις γραμμές παραγωγής και θα συντομεύσουν τις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κύριος Ζαννάκης βρίσκεται στο τιμόνι της Anodox από το 2021, ενώ έχει περάσει νωρίτερα από καίριες θέσεις στις Volvo, Lotus και τον οίκο Pininfarina.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά ποδήλατα: Νέος κανονισμός της ΕΕ για ασφαλείς μπαταρίες!
Volkswagen Group & Kosmocar: Παρέδωσαν τα πρώτα ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια
Οι εξελιγμένες μπαταρίες του Audi Q4 e-tron

Advertisement