Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ελισάβετ «υπέρμαχος» της αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ελισάβετ «υπέρμαχος» της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η Ελισάβετ «υπέρμαχος» της αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Με την Ομιλία της Βασίλισσας άρχισε στη Βουλή των Λόρδων το νέο κοινοβουλευτικό έτος. Πρόκειται για μία παράδοση που έχει ρίζες πίσω στον 16ο αιώνα, ενώ με τη σημερινή της μορφή γίνεται από το 1854. Στην ομιλία της, η Ελισάβετ ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του David Cameron, στις οποίες περιλαμβάνονται και μέτρα για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Οι υπουργοί μου θα διασφαλίσουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής εξέλιξης για νέες μορφές μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων», ανέφερε η 90χρονη Ελισάβετ.

Το γεγονός χαιρέτησε η Ένωση Κατασκευαστών και Αντιπροσώπων της Μ. Βρετανίας (SMMT). «Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, με οικονομικό όφελος 51 δισ. λίρες έως το 2030», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης, Mike Hawes.

Advertisement
Advertisement

Θετικά αντέδρασε και η Nissan, η οποία θα λανσάρει από το 2017 στην Ευρώπη το Qashqai με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ). Το δημοφιλές SUV κατασκευάζεται στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ.