Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελέγξτε τον λογαριασμό σας! Στην παραγωγή το Gordon Murray Τ.50

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελέγξτε τον λογαριασμό σας! Στην παραγωγή το Gordon Murray Τ.50

ΝΕΑ

Ελέγξτε τον λογαριασμό σας! Στην παραγωγή το Gordon Murray Τ.50

ΝΕΑ

Από την Gordon Murray Automotive ανακοινώθηκε ότι το T50, το καινούργιο supercar που σχεδίασε και επιμελήθηκε την εξέλιξή του ο ίδιος ο Gordon Murray. Ετοιμαστείτε να… ξεφορτωθείτε τα χρήματά σας!

Advertisement
Advertisement

Η ύπαρξη του T.50 έγινε γνωστή το καλοκαίρι τού 2019. Τότε, ο Gordon Murray ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει ένα καινούργιο supercar το οποίο θα πληρούσε τα στάνταρ που ο ίδιος ήθελε και το οποίο θα ήταν η επιτομή της τεχνολογίας σε κάθε επίπεδο.

Το Τ.50 ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν το πεντηκοστό όχημα που σχεδίασε ο διάσημος αεροδυναμιστής, εφαρμόζοντας τις γνώσεις του και την εμπειρία του τόσο από τη Formula 1 όσο και από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το καινούργιο supercar θεωρείται τρόπον τινά ο διάδοχος της McLaren F1, του θρυλικού μοντέλου τής δεκαετίας του 1990. Η διαδικασία εξέλιξης του Τ.50 ολοκληρώθηκε και πλέον θα αρχίσει η παραγωγή του στις εγκαταστάσεις τής Gordon Murray Automotive (GMA) οι οποίες βρίσκονται στο Dunsfold, (νότια Βρετανία).

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το T.50 διαθέτει πλαίσιο από ανθρακονήματα και το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 986 κιλά, όπως ανακοινώνει η εταιρεία. Ο  κινητήρας του έχει δημιουργηθεί από την Cosworth, είναι V12 ατμοσφαιρικός, έχει χωρητικότητα τέσσερα λίτρα και αποδίδει 650 ίππους/12.100 σ.α.λ!

Στο πίσω μέρος του υπάρχει μία φτερωτή διαμέτρου 40 εκατοστών ο οποίος παίρνει ενέργεια από ένα κύκλωμα 48 Volt και συμβάλλει στη δημιουργία του λεγόμενου «ground effect». Τη λύση αυτή πρωτοεφάρμοσε ο Gordon Murrey στη Brabham BT46B, το μονοθέσιο με το οποίο η ομάδα πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1978.

Advertisement

Συνολικά, η Gordon Murray Automotive θα κατασκευάσει 100 T.50 τα οποία έχουν όλα προπωληθεί. Το προ φόρων κόστος καθενός από αυτά είναι τουλάχιστον 2,36 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η προκαταβολή για να έχεις το δικαίωμα να το αποκτήσεις ήταν 600.000 λίρες στερλίνες (περίπου 686.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Όταν το αποκτούσες, έπρεπε να καταβάλλεις άλλες 750.000 λίρες στερλίνες (περίπου 858.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ενώ το εναπομείναν ποσό θα πληρωθεί κατά την παράδοση του αυτοκινήτου.

Τέλος, ο Gordon Murrey έχει ανακοινώσει ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής και τον 100 T.50 η εταιρεία του θα κατασκευάσει άλλα 25 τα οποία θα φέρουν το όνομα του αείμνηστου Niki Lauda και θα προορίζονται μόνο για αγωνιστική χρήση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Gordon Murray οδηγεί για πρώτη φορά το Τ.50 του (video)
«Ουρλιάζοντας» στο Goodwood: το ντεμπούτο του GMA T.50 (+video)
Οι κινητήρες που «στροφάρουν» πιο πολύ