Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Murray T.50 (video)

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Murray T.50 (video)

ΝΕΑ

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Murray T.50 (video)

ΝΕΑ

Το νέο βρετανικό supercar Murray T.50 παρουσιάστηκε και επισήμως από τον ίδιο τον δημιουργό του, το σχεδιαστή θρύλο της Formula 1, Gordon Murray.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε για να τιμηθούν τα 50 χρόνια καριέρας του ιδρυτή της νεοσύστατης εταιρείας, ενώ ο ίδιος ο Murray το χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά supercar που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Κοιτώντας το T.50 το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον διαμέτρου 40 εκατοστών πίσω ανεμιστήρα, ο οποίος λειτουργεί μέσω ενός ηλεκτρικού κυκλώματος 48V. Χάρη στην συγκεκριμένη πατέντα, που θυμίζει αρκετά το μονοθέσιο Brabham-Alfa Romeo BT46B του 1978, βελτιώνεται το φαινόμενο του «ground-effect», ενώ παράλληλα αυξάνεται η κάθετη αεροδυναμική πίεση, το γνωστό μας downforce κατά 50%. Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα από έξι διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ η εξέλιξη των κινούμενων αεροδυναμικών τμημάτων του αμαξώματος έγινε στη σήραγγα δοκιμών της αγωνιστικής ομάδας Racing Point.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το εντυπωσιακής σχεδίασης αμάξωμα του Murray T.50 βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας της Cosworth, με χωρητικότητα 3,9 λίτρων που αποδίδει 663 ίππους και 467 Nm ροπής στις 9.000 σ.α.λ., από τα οποία το 71% αποδίδεται μόλις στις 2.500 σ.α.λ. Επίσης, ο “κόφτης” του κινητήρα αγγίζει τις 12.100 σ.α.λ., θυμίζοντας περισσότερο αγωνιστικό πρωτότυπο. Σύμφωνα με ανθρώπους του εργοστασίου, πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μοτέρ αποτέλεσε ο αντίστοιχος V12 των 3,3 λίτρων που εφοδίαζε την θρυλική Ferrari 250 GTO. Με βάρος μόλις 986 κιλών, το T.50 διαθέτει μία εξαιρετική αναλογία ίππων/κιλών, φτάνοντας τους 672 ίππους/τόνο. Για να έχετε ένα σημείο αναφοράς η νέα Porsche 911 Turbo S έχει αναλογία 380 ίππους/1.000 κιλά.

Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου και ζυγίζει μόλις 180 κιλά, όντας ελαφρύτερος κατά 60 κιλά από το μοτέρ της BMW που διέθετε η McLaren F1 και συνδυάζεται με ένα εξάρι κιβώτιο της Xtrac το οποίο στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η τριθέσια διάταξη με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο και τους δύο επιβάτες εκατέρωθεν αυτού. Στις άκρες του ταμπλό υπάρχουν δύο οθόνες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι η κατασκευασμένη από τιτάνιο πεταλιέρα.  Η παραγωγή του Murray T.50 θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και θα περιοριστεί στα 100 μοντέλα, με την τιμή να ξεκινά από τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement


Διαβάστε επίσης:

Oι Ισραηλινοί μπαίνουν στην ΕΛΒΟ: Ποιά θα είναι τα νέα οχήματα του ελληνικού στρατού;

Advertisement

Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα των ιδιοκτητών

Πως αποδίδει 1.000 PS ο V12 της Aston; (VIDEO)