Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελεύθεροι για όλους οι φορτιστές της Tesla!

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελεύθεροι για όλους οι φορτιστές της Tesla!

ΝΕΑ

Ελεύθεροι για όλους οι φορτιστές της Tesla!

ΝΕΑ

Στους φορτιστές της Tesla θα μπορούν να φορτίζουν όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως μάρκας. Πρόκειται για μια απόφαση που αφορά άμεσα και την Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Την επανάσταση στην ηλεκτρική κινητικότητα φέρνει η Tesla. Όπως ανακοίνωσε o Elon Musk μέσω Twitter, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι φορτιστές της θα είναι ελεύθεροι για όλα τα ηλεκτρικά ανεξαρτήτως μάρκας.

Η συγκεκριμένη είδηση επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Newsauto, σχετικά με τις προθέσεις της Tesla να εκδημοκρατίσει τους φορτιστές της, αρχής γενομένης από τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Μέσα στο τελευταίο μήνα, ωστόσο, μετά από κύκλους ενδοεταιρικών διαβουλεύσεων, οι άνθρωποι της Tesla φαίνεται πως αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement

«Αργότερα, μέσα στο έτος, θα κάνουμε το δίκτυο φορτιστών Superchargers ανοιχτό και σε άλλα ηλεκτρικά», ανέφερε -μεταξύ άλλων- μέσω σχετικής ανάρτησης στο Twitter ο Elon Musk. Στη συνέχεια, μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η πρόσβαση στους Superchargers θα αφορά όλες τις χώρες.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο δίκτυο φορτιστών της Tesla απαρτίζεται από περισσότερες από 25.000 μονάδες, από τις οποίες οι 6.000 βρίσκονται στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, προσώρας υπάρχουν γύρω στους 10 φορτιστές, με τους πρώτους έξι να είναι εγκατεστημένοι από τον περασμένο Φεβρουάριο στην πίσω είσοδο του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι, με τη μέγιστη ισχύς τους ορίζεται στα 150 kW.

Οι φορτιστές της Tesla στο Golden Hall

Οι υπόλοιποι τέσσερις φορτιστές, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες το Newsauto, έχουν τοποθετηθεί στο ΣΕΑ Ψαθοπύργου, στο Ριο έξω από την Πάτρα, στο ρεύμα προς Αθήνα και το μόνο που απομένει για τη λειτουργία τους είναι η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΗΕ.

Εφόσον, λοιπόν, η αμερικανική μάρκα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του Elon Musk, όλοι οι φορτιστές της μάρκας στην Ελλάδα θα είναι «ανοιχτοί» στους κατόχους όλων των ηλεκτρικών, και όχι αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla.

Advertisement

Σημειωτόν ότι κατόπιν οδηγίας της EE για τυποποίηση των συνδέσμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, οι Superchargers της Tesla ενσωματώνουν βύσματα CCS2. Τα τελευταία είναι συμβατά με τα περισσότερα νέα οχήματα που διατίθενται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος. Επομένως, το μόνο που απαιτείται για την διεύρυνση της προσβασιμότητας των φορτιστών της είναι ένας επαναπρογραμματισμός λογισμικού.

Με τη διεύρυνση του δικτύου υποδομών φόρτισης να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού στρατηγικού πλάνου μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα, η συγκεκριμένη κίνηση της Tesla εκτιμάται ως ένα καθοριστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla ελέγχει τον Elon Musk ή μήπως το αντίθετο;
Αρουραίοι εναντίον Tesla
Αποκάλυψη Newsauto: Επεκτείνεται το δίκτυο φορτιστών της Tesla