Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla ελέγχει τον Elon Musk ή μήπως το αντίθετο;

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla ελέγχει τον Elon Musk ή μήπως το αντίθετο;

ΝΕΑ

H Tesla ελέγχει τον Elon Musk ή μήπως το αντίθετο;

ΝΕΑ

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης, αναζητώντας τον λόγο της αδικαιολόγητης επιρροής και απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας για την αγορά της SolarCity, το 2016.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Reuters, πώς μπορεί ένας άνθρωπος, ο οποίος κατέχει μόλις το 22% της Tesla να έχει τόσο μεγάλη επιρροή και να ελέγχει τις αποφάσεις που θα παρθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αυτή της αγοράς της SolarCity, μια εταιρεία κατασκευής ηλιακών πάνελ.

Οι μέτοχοι ισχυρίζονται ότι ο Elon Musk χρησιμοποίησε τη “δύναμη” που έχει στην εταιρεία, ώστε να συμφωνήσει στην εξαγορά και στη διάσωση της SolarCity από πτώχευση το 2016.

Οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι για την εν λόγω συμφωνία, μιας και έσωσε την επένδυση της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε από δύο ξαδέρφια του.

Στην Ελλάδα το Tesla Model Y (+τιμές)

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, οι ενάγοντες ισχυρίζονται επίσης ότι ο Musk ώθησε το διοικητικό συμβούλιο της Tesla να διαπραγματευτεί εναντίον του και να αυξήσει την τιμή εξαγοράς που τελικά προσφέρθηκε για την SolarCity.

Αν και ο Musk ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος στην SolarCity, τέσσερα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla κατείχαν και αυτά μετοχές της SolarCity, σύμφωνα με τα δικαστήρια. Αυτά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατέληξαν σε συμβιβασμό με τους μετόχους της Tesla έναντι 60 εκατομμύριων δολαρίων, αλλά δεν παραδέχθηκαν ποτέ κάποιο σφάλμα τους.

Επομένως, ο Elon Musk αποφάσισε να παρευρεθεί στην δίκη και να υποστηρίξει ότι “βγήκε εκτός” από τις διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών, ενώ οι ενάγοντες έχουν σκοπό να ζητήσουν τα 2,6 δισεκατομμυρίων δολάρια, ποσό που υπολογίζεται από το κέρδος που είχε η SolarCity.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Elon Musk επιβεβαιώνει πως το Tesla Cybertruck θα έχει τετραδιεύθυνση
Θα φθάσει η Tesla τα 10 εκατομμύρια ετήσιες πωλήσεις μέχρι το τέλος της δεκαετίας;
Φορτιστές της Tesla θα γίνουν προσβάσιμοι σε όλους