Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκρηξη στις τιμές της Mercedes-Benz G-Class

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκρηξη στις τιμές της Mercedes-Benz G-Class

ΝΕΑ

Έκρηξη στις τιμές της Mercedes-Benz G-Class

ΝΕΑ

Η άνοδος των τιμών στα αυτοκίνητα είναι πλέον αντιληπτή από όλους. Όμως σε κάποια ακριβά μοντέλα η διαφορά είναι πραγματικά απίστευτη.

Advertisement
Advertisement

Δεν έφθανε η έλλειψη στα τσιπάκια και η πανδημία, ήρθε και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο πρωτοφανής πληθωρισμός που έχει εμφανιστεί μετά από δεκαετίες στην Ευρώπη (ο οποίος μάλιστα θα μεγαλώσει και άλλο λόγω Ουκρανίας) αναγκάζει τις εταιρίες να αναπροσαρμόζουν διαρκώς προς τα πάνω τις τιμές τους.

Και αν στα μικρά αυτοκίνητα αυτό μπορεί να περιοριστεί σε κάποιο βαθμό, στα πιο ακριβά οι εταιρίες είναι μάλλον πιο ελεύθερες στο να αυξήσουν δραματικά τις τιμές.

Advertisement
Advertisement

Το παράδειγμα της G-Class είναι ενδεικτικό. Σύμφωνα με νέο τιμοκατάλογο που διέρρευσε και θα ισχύσει από τις 22 Μαρτίου, θα υπάρξουν νέες αυξημένες τιμές στην Γερμανία.

Προς το παρόν αναφέρεται μόνο η γερμανική αγορά, αν και είναι σίγουρο ότι αυτές οι αυξήσεις θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

Advertisement

Οι αυξήσεις ξεκινούν από τα 2.950 ευρώ για την βασική έκδοση G 350d έως και πάνω από τα 18.000 ευρώ για την AMG G63.

H εταιρία σκοπεύει να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό θέλοντας να δικαιολογήσει κάπως αυτές τις αυξήσεις, σε ένα αυτοκίνητο που έχει μεγάλη επιτυχία και μεγάλους χρόνους παράδοσης.

Advertisement

Κάτι που όπως μαντεύουμε μάλλον δεν θα ανακοπεί από αυτές τις μεγάλες αυξήσεις, ιδίως στο κοινό που απευθύνεται η G-Class.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eτοιμάζει η Mercedes μια πιο φθηνή baby G-Class;
Ανανέωση και για τη Mercedes G-Class
Στην «κατάψυξη» για σχεδόν 3 χρόνια η Mercedes G-Class