Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην «κατάψυξη» για σχεδόν 3 χρόνια η Mercedes G-Class

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην «κατάψυξη» για σχεδόν 3 χρόνια η Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Στην «κατάψυξη» για σχεδόν 3 χρόνια η Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Δεν έλαβαν την απάντηση που περίμεναν κάποιοι επίδοξοι αγοραστές του θηριώδους off-roader όταν επισκέφτηκαν κάποιες αντιπροσωπείες της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Νέο ρεκόρ πωλήσεων πέτυχε η G-Class το περασμένο έτος, με τις συνολικές παραδόσεις να υπερβαίνουν τις 41.000 μονάδες. Παρ’ όλα αυτά, η άνευ προηγουμένη ζήτηση για τον υπερπολυτελή θρύλο της off-road οδήγησης δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, δεδομένου ότι η Mercedes έχει βάλει φρένο στην παραγωγή του μοντέλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα MPBassionBlog, η Mercedes έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για το θηριώδες εκτός δρόμου όχημα, από τις 17 Ιανουαρίου.

Πολλοί, μάλιστα, που κατέφυγαν στις αντιπροσωπείες για να υποβάλλουν τις παραγγελίες τους έμελλε να αποχωρίσουν… μουτρωμένοι, δεδομένου ότι αυτές δεν έγιναν δεκτές από τους πωλητές.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όσοι είχαν προλάβει να παραγγείλουν το εν λόγω μοντέλο -προτού εκπνεύσει η προθεσμία –  θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Θα παραλάβουν δηλαδή το αυτοκίνητό τους σε σχεδόν τρία χρόνια από τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΠΙΟ ΙΚΑΝΑ SUV ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Advertisement

Η τρέχουσα γενιά της G-Class βρίσκεται στην αγορά από το 2018, αλλά σύντομα αναμένεται να υποβληθεί σε ένα φρεσκάρισμα, κάτι το οποίο ενδέχεται να σχετίζεται άμεσα με το «στοπ» στις παραγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικείμενη, facelift εκδοχή δεν θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις, πέρα από κάποιες στιλιστικές επεμβάσεις και ένα upgrade συνδεσιμότητας στην καμπίνα, παρουσία του νέου συστήματος πολυμέσων της Merc και μεγαλύτερων οθονών.

Advertisement

Επίσης, όπως φαίνεται, το «πάγωμα» των παραγγελιών της G-Class, δεν συνδέεται με την έλλειψη ημιαγωγών, ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και μήνες την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes G-Class: Tο θηρίο ανανεώνεται και εξηλεκτρίζεται
To κιτ βελτίωσης του νέου Land Cruiser κοστίζει όσο ένα Yaris!
Νέα στοιχεία για το θηριώδες Land Rover Defender 130

Advertisement