Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκπληξη οι επιδόσεις των κινέζικων SUV στο EuroNCAP (+videos)

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκπληξη οι επιδόσεις των κινέζικων SUV στο EuroNCAP (+videos)

ΝΕΑ

Έκπληξη οι επιδόσεις των κινέζικων SUV στο EuroNCAP (+videos)

ΝΕΑ

Ο οργανισμός υπέβαλε σε δοκιμές πρόσκρουσης πέντε νέα μοντέλα, με τα τέσσερα από αυτά να προέρχονται από χώρες της Ασίας  – Πώς τα πήγαν;

Advertisement
Advertisement

Έναν νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης διεξήγαγε ο EuroNCAP, βάζοντας στο μικροσκόπιό του 5 καινούρια μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις ένα είναι Ευρωπαϊκό, με τα υπόλοιπα να είναι ασιατικής προέλευσης. Ανεξαρτήτως πάντως καταγωγής, όλα… αρίστευσαν συγκεντρώνοντας από πέντε αστέρια.

Πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Audi Q4 e-tron, το πρωτοεμφανιζόμενο στη Γηραιά Ήπειρο υβριδικό Lynk & Co 01, το κινεζικό αμιγώς ηλεκτρικό 6θέσιο/7θέσιο Nio ES8, το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai και το συμβατικό Subaru Outback. Οι βαθμολογίες αναλυτικά:

 Audi Q4 e-tron
Προστασία ενηλίκων: 93%
Προστασία παιδιών: 89%
Προστασία πεζών: 66%
Συστήματα ασφαλείας: 80%

Lynk & Co 01
Προστασία ενηλίκων: 96%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 71%
Συστήματα ασφαλείας: 81%

Nio ES8
Προστασία ενηλίκων: 82%
Προστασία παιδιών: 84%
Προστασία πεζών: 72%
Συστήματα ασφαλείας: 92%

Toyota Mirai
Προστασία ενηλίκων: 88%
Προστασία παιδιών: 85%
Προστασία πεζών: 80%
Συστήματα ασφαλείας: 82%

Subaru Outback
Προστασία ενηλίκων: 88%
Προστασία παιδιών: 89%
Προστασία πεζών: 84%
Συστήματα ασφαλείας: 95%

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q4 e-tron, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν, τα επίσης πεντάστερα και συγγενικά VW ID.4 και Skoda Enyaq iV που πριν λίγους μήνες είχαν διαπρέψει στις απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης του ευρωπαϊκού οργανισμού.

Μοιραζόμενο πολλά μηχανικά μέρη και την πλατφόρμα του Volvo XC40, το 01 της Lynk & Co δεν θα μπορούσε να μη συνεχίσει την παράδοση των σουηδικών αυτοκινήτων, εντυπωσιάζοντας με το… σκορ 96% στον τομέα της προστασίας ενηλίκων.

Περηφάνια στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία χαρίζει και το οικογενειακό αμιγώς ηλεκτρικό Nio ES8, με την κορυφαία επίδοση να καταγράφεται στο πεδίο της ενεργητικής ασφάλειας. Μεγάλο ατού του η αυτόνομη πέδηση εκτάκτου ανάγκης, όπως και μια πληθώρα άλλων συστημάτων που αποτρέπουν την πρόκληση ατυχήματος.

Toyota Mirai

Advertisement

Το Toyota Mirai συνιστά ένα από τα πρώτα – και δημοφιλέστερα- υδρογονοκίνητα και κατά συνέπεια, κάθε crash test προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, ήταν εντυπωσιακά, δεδομένου ότι όλες οι βαθμολογίες του ήταν άνω του 80%.

Για το τέλος αφήσαμε το μοναδικό μοντέλο της λίστας που κινείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο λόγος για το Subaru Outback το οποίο εντυπωσίασε με την αποτελεσματικότητα των ενεργητικών τεχνολογιών ασφαλείας του. Ανάμεσα σε αυτές συναντάμε σύστημα ανίχνευσης κόπωσης ή απόσπασης της προσοχής του οδηγού βάσει του βλέμματός του και παραγωγή προειδοποιητικών σημάτων για την ανάληψη του τιμονιού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η καλύτερη οδική ασφάλεια και η μείωση των ατυχημάτων
CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας
9+1 τεχνολογίες που σώζουν ζωές