Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας

ΝΕΑ

CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκθεση τεχνολογικών προϊόντων παγκοσμίως, που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα και για την αυτοκινητοβιομηχανία, θα ανοίξει ξανά τις πύλες της στο κοινό… Όχι όμως και για τους ανεμβολίαστους.

Advertisement
Advertisement

 

Ανοιχτή μόνο για εμβολιασμένους θα είναι η κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων παγκοσμίως, CES 2022, που θα διεξαχθεί το διάστημα 5-8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην έκθεση, που διεξάγεται σε εκθεσιακό κέντρο, είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του Covid-19, κάτι που σημαίνει πως οι πόρτες θα είναι κλειστές στους ανεμβολίαστους.

Advertisement
Advertisement

«Όλοι λαμβάνουμε μέρος στον τερματισμό της πανδημίας, ενθαρρύνοντας τους εμβολιασμούς και εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Λαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απαιτώντας από τους επισκέπτες της CES 2022 να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA), Gary Shapiro.

H CTA, μάλιστα, φαίνεται πως εξετάζει να επιτρέπει την είσοδο και όσους έχουν πιστοποιητικό αντισωμάτων, το οποίο αποδεικνύει πως έχουν νοσήσει κατά το παρελθόν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Advertisement

Οι άνθρωποι της Ένωσης Τεχνολογίας Καταναλωτών υπογράμμισαν πως θα είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, εκτιμώντας την κατάσταση και στη συνέχεια θα προβούν είτε σε νέες ανακοινώσεις είτε στην έκδοση τροποποιημένων πρωτοκόλλων. Στις όποιες αποφάσεις φυσικά θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι συστάσεις και οι κατευθυντήριες γραμμές που θα εκδώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η CES 2022, που θα διεξαχθεί σε κλειστούς χώρους,  θα φιλοξενεί περισσότερες από 1.000 εταιρείες, με 200 από αυτές να προέρχονται από τον κλάδο των μεταφορών και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο συνδυασμός πάντως των κλειστών χώρων και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών δημιουργεί πάντως κάποιες ανησυχίες για τη μετάδοση του κορωνοϊού, μιας και όπως είναι γνωστό και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν. Απλά η εξέλιξη της νόσου θα είναι ήπια και η πιθανότητα επιπλοκών ιδιαίτερα περιορισμένη.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η CES 2021 είχε διεξαχθεί διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών που σχετίζονταν με την πανδημία.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
IAA 2021 Έκθεση Αυτοκινήτου Μονάχου: Έξω, ψηφιακά και με εμβόλιο…
Όλα είναι… ρεύμα – Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Επέστρεψε η ευρωπαϊκή αγορά στα προ COVID-19 επίπεδα;