Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκπλήσσει η Bizzarrini Giotto

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκπλήσσει η Bizzarrini Giotto

ΝΕΑ

Εκπλήσσει η Bizzarrini Giotto

ΝΕΑ

Πέρυσι, ο αυτοκινητικός κόσμος έμεινε έκθαμβος με την παρουσίαση της νέας 5300 GT Corsa Revival από την Bizzarrini. Εφέτος, η εταιρεία επανέρχεται με ένα καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά σε ένα hypercar.

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεση των στελεχών τής εταιρείας είναι να δημιουργήσουν ένα καινούργιο μοντέλο το οποίο θα φέρει το όνομα του Giotto Bizzarrini, του ιδρυτή της, ο οποίος έχει αφήσει ισχυρό το σημάδι του στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Έτσι, έδωσαν στη δημοσιότητα σκίτσα από την Giotto η οποία δεν θα είναι ηλεκτροκίνητη αλλά αποτέλεσμα κλασικής μηχανολογίας. Κι αυτό επειδή θα διαθέτει V12 κινητήρα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα προγραμματίζουν, το καινούργιο hypercar θα έχει πλαίσιο από ανθρακονήματα και είναι σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro και τον γιο του Fabrizio (μαζί στην φωτογραφία επάνω). Όπως καταλαβαίνουμε, τα βασικά συστατικά είναι κορυφαία.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα τής Bizzarrini μπορούμε να δούμε ότι στο εμπρός μέρος τής Giotto έχουν διαμορφωθεί δύο μεγάλοι αεραγωγοί στον εμπρός προφυλακτήρα, όπως και ανοίγματα στο πλάι. Επίσης, τα εμπρός φώτα (τύπου LED, φυσικά) είναι ενσωματωμένα μεταξύ τού καπό και του προφυλακτήρα.

Advertisement

Τα στελέχη της εταιρείας δεν ανακοινώνουν προς το παρόν λεπτομέρειες για το νέο hypercar ή τις επιδόσεις του. Το μόνο που αποκάλυψαν είναι ότι η ροπή θε μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές εντός της χρονιάς, ενώ οι δοκιμές εξέλιξης αναμένεται να αρχίσουν εντός τού 2024.

Advertisement

Ο Chris Porritt, Τεχνικός Διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την Giotto, το οποίο καθορίζεται τελικά από το πώς αισθάνεται ένας οδηγός. Η Bizzarrini είναι μια μάρκα η οποία βασίζεται στην ιδιοφυΐα και το πάθος, που ιδρύθηκε από έναν άνθρωπο πολυμαθή και με παγκόσμιας κλάσης ταλέντο ως σχεδιαστής, μηχανικός και οδηγός εξέλιξης.

»Τώρα αναβιώνουμε το όραμα τού Giotto με προσοχή και αυθεντικότητα. Επιλέγουμε να μην επιδιώκουμε τον ταχύτερο χρόνο επιτάχυνσης ή το ρεκόρ γύρου, αλλά να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που να απευθύνεται στους έμπειρους οδηγούς που αναζητούν την αγνότητα της οδήγησης, την αυθεντικότητα και τη σπανιότητα.

Advertisement

»Θα κάνει θόρυβο, θα δημιουργεί έντονα συναισθήματα, θα είναι προηγμένο μηχανολογικά και όλα αυτά σε ένα χειροπιαστό όχημα. Όμως, θα είναι απίστευτα πρακτικό και πολυτελές, με την προσωπικότητα και το συναίσθημα που απορρέουν από μια ιταλική εταιρεία η οποία είναι ταγμένη στον συγκεκριμένο σκοπό», κατέληξε ο κ. Porritt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bizzarrini 5300GT Revival Corsa: Η επιστροφή του θρύλου (+video)
300 αυτοκίνητα-«κοσμήματα» είδαν το φως του ήλιου μετά από 40 χρόνια! (+video)
Με 2.040 ίππους για ρεκόρ στο Nurburgring (+video)