Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με 2.040 ίππους για ρεκόρ στο Nurburgring (+video)

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 2.040 ίππους για ρεκόρ στο Nurburgring (+video)

Mobility

Με 2.040 ίππους για ρεκόρ στο Nurburgring (+video)

Mobility

Η ιταλική Automobili Estrema, αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar Fulminea με το οποίο θέλει να κάνει ρεκόρ γύρου στο Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου hypercar, είναι και οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης με τις οποίες εφοδιάζεται.

Η Automobili Estrema λέει ότι το Fulminea θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που θα έχει μπαταρίες στερεάς κατάστασης και υπερπυκνωτές, οι οποίοι θα δίνουν ενέργεια σε τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, ο χρόνος που θα κάνει το μοντέλο είναι περίπου 2,0 δευτερόλεπτα, ενώ σε 8 ακόμα, στο κοντέρ του θα «γράφει» 322 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Roberto Olivo, ο επιχειρησιακός διευθυντής της Estrema, αναφερόμενος στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, έκανε λόγο για ηλεκτρονικό περιορισμό της στα 350 χλμ./ώρα. Στα σχέδια της ιταλικής εταιρείας, είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να επιχειρήσει νέο ρεκόρ στο Nurburgring, για ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, αφού θα έχει προηγηθεί (τον Ιούνιο) η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην έκδοση που θα μπορούν να αγοράσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου έχει εμπνευστεί σε μεγάλο βαθμό από τη φύση, συμπεριλαμβανομένων των πίσω φώτων, που σύμφωνα με την εταιρεία, ως στοιχείο έμπνευσης στάθηκε η μορφή ενός γερακιού. Το όνομα Fulminea (που σημαίνει «αστραπιαία» στα ιταλικά) και ο κεραυνός που είναι σύμβολο ηλεκτρικής ενέργειας και έχει χρησιμοποιηθεί ως έμβλημα της εταιρείας, δίνουν όσο πιο καθαρά γίνεται, το στίγμα του μοντέλου.

Advertisement

Το πακέτο μπαταριών του Fulminea, εξελίχθηκε από κοινού με την IMECAR Electronic και έχει χωρητικότητα 100 kWh, χάρη στην οποία η αυτονομία με μια φόρτιση υπολογίζεται πως φτάνει κατά WLTP τα 520 χιλιόμετρα. Το βάρος των μπαταριών είναι 300 κιλά και προφανώς παίζει το ρόλο του στη «συγκράτηση» του απόβαρου του μοντέλου στα 1.500 κιλά μόνο.

Advertisement

Η υψηλή τεχνολογία των μπαταριών, σύμφωνα με την εταιρεία συμβάλλει και στην ταχύτατη φόρτιση. Ως στόχος της εταιρείας, έχει τεθεί η επίτευξη χρόνου 15 λεπτών της ώρας, προκειμένου η φόρτιση των μπαταριών του Fulminea να φτάνει από το 10 έως το 80%. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα περιοριστεί στις 61 μονάδες και κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται οι μπαταρίες από ξύλο που φορτίζονται σε 8 λεπτά!
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225
Έρχεται το νέο Jeep Avenger σε τιμή-έκπληξη!

Advertisement