Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποσύρεται ο Giorgetto Giugiaro

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποσύρεται ο Giorgetto Giugiaro

ΝΕΑ

Αποσύρεται ο Giorgetto Giugiaro

ΝΕΑ

Κάποιοι άνθρωποι αναμφίβολα δεν πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη. Ομως το σώμα αλλά και το πνεύμα δεν είναι πρόθυμο, τότε πρέπει να πάρουν οι ίδιοι τη μεγάλη γενναία απόφαση…  

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά από μία σπουδαία διαδρομή στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, λοιπόν, ο μετρ της σχεδίασης αποσύρεται από την ενεργό δράση πουλώντας το μερίδιο του στην Audi.

Πριν από περίπου πέντε χρόνια ο Giugiaro είχε πουλήσει το 90,1% της Italdesign Giugiaro SpA στην Audi και τώρα ο Ιταλός αποφάσισε να αποσυρθεί -στα 76 του χρόνια και για προσωπικούς λόγους- παραχωρώντας το υπόλοιπο 9,9%. Ο αγοραστής του μεριδίου ήταν και πάλι η Audi με το VW Group να κατέχει πλέον ολόκληρη την ιταλική εταιρία που είχε ιδρυθεί το 1968.

Advertisement
Advertisement

Ο Giorgetto Giugiaro είναι ένας πραγματικός θρύλος αφού οι εμπνεύσεις του δρομολόγησαν πολλές φορές το μέλλον και τις τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας σχεδιάσεις περίπου 100 μοντέλα παραγωγής. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα VW Golf, Passat και Scirocco, ενώ ακολουθούν τα BMW M1, Maserati Bora, Audi 80, Fiat Panda και μία σειρά από μοντέλα της Alfa Romeo (όπως η Giulia Sprint και η Brera). Αξίζει να σημειωθεί πως η Italdesign θα συνεχίσει να λειτουργεί απροβλημάτιστα προσλαμβάνοντας επιπλέον 250 υπαλλήλους έως το τέλους του χρόνου.