Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bizzarrini 5300GT Revival Corsa: Η επιστροφή του θρύλου (+video)

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bizzarrini 5300GT Revival Corsa: Η επιστροφή του θρύλου (+video)

ΝΕΑ

Bizzarrini 5300GT Revival Corsa: Η επιστροφή του θρύλου (+video)

ΝΕΑ

Η ιστορική μάρκα Bizzarrini έχει αναβιώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ένα αντίγραφο του σπορ αγωνιστικού αυτοκινήτου 5300 GT από το 1965.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο του μοντέλου βγήκε στους δρόμους της Βρετανίας για δοκιμές αντοχής και αξιοπιστίας.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον Giotto Bizzarrini το 1965, το 5300GT ήταν μια αγωνιστική έκδοση του Iso Grifo A3/C. Το 5300 GT Revival Corsa είναι μία τέλεια αντιγραφή του πλαισίου «0222» , το οποίο κέρδισε την κατηγορία των 5 λίτρων στον 24ωρο αγώνα LeMans του 1965 και κατέλαβε την ένατη θέση γενικής.

Την δύναμη δίνει ένας V8 κινητήρας 327 κυβικών ιντσών (περίπου 5400 κ.εκ.) της Chevrolet, ο οποίος παράγει 400 ίππους χάρη στα τέσσερα καρμπυρατέρ Weber DCOE. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος (αλλά όσο το δυνατόν πιο πίσω) για καλύτερη κατανομή βάρους, με 25% του βάρους σε κάθε γωνία του αυτοκινήτου και μόλις 1.250 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Η ρέπλικα έχει αμάξωμα από ανθρακονήματα ως στάνταρ, επειδή οι μηχανικοί πιστεύουν ότι αυτό θα έκανε ο Giotto εάν είχε πρόσβαση σε αυτό το υλικό εκείνη την περίοδο. Το πλαίσιο 0222 είχε αμάξωμα από fiberglass, το οποίο είναι διαθέσιμο και τώρα αν οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του 1965.

Ποιος ήταν ο Bizzarrini

Advertisement

Ο Giotto Bizzarrini ήταν ένας ιδιοφυής σχεδιαστής και κατασκευαστής οχημάτων, ο οποίος ξεκίνησε τη σχεδίαση αυτοκινήτων στην Alfa Romeo πριν μετακομίσει στη Ferrari το 1957. Εκεί έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της εμβληματικής Ferrari 250 GTO , αλλά μαζί με άλλους τέσσερις κορυφαίους μηχανικούς «απολύθηκαν» σε μία νύχτα μετά από διαφωνία για τα διοικητικά της εταιρίας με την γυναίκα του Enzo Ferrari.

Advertisement

Για την αναδημιουργία του 5300 GT, χρησιμοποιήθηκαν, πρωτότυπα σχέδια και σύγχρονες τεχνικές όπως η τρισδιάστατη σάρωση. Η ασφάλεια έχει επίσης αυξηθεί λόγω των επανασχεδιασμένων δεξαμενών καυσίμου και ενός roll bar έξι σημείων, όλα σύμφωνα με τους ιστορικούς αγωνιστικούς κανονισμούς της FIA.

Μετά τις δοκιμές με το πρωτότυπο, θα ξεκινήσει η παραγωγή των 24 μοντέλων του 5300 GT Revival Corsa. Όλα τα 24 κομμάτια έχουν πουληθεί. Η πρώτη παράδοση θα γίνει τον Μάιο του 2022. Η τιμή δεν είναι διαθέσιμη, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν θα είναι φθηνή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Ιταλικό αριστούργημα με Αμερικανική καρδιά
Στα σκαριά η αναβίωση της Bizzarrini
Πωλείται ένα υπερσπάνιο Bizzarrini BZ-2001 (video)