Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έγινε και αυτό! Ποιο αυτοκίνητο πωλείται με… κλήρωση; (+video)

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έγινε και αυτό! Ποιο αυτοκίνητο πωλείται με… κλήρωση; (+video)

ΝΕΑ

Έγινε και αυτό! Ποιο αυτοκίνητο πωλείται με… κλήρωση; (+video)

ΝΕΑ

Για να αποκτήσεις ένα πολύ special αυτοκίνητο πρέπει μάλλον να έχεις κερδίσει το λαχείο. Για την συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε κυριολεκτικά!

Advertisement
Advertisement

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα των τελευταίων ετών. Και είναι τόσο περιζήτητο που η εταιρία που το κατασκευάζει δεν προλαβαίνει την ζήτηση.

Και δεν μιλάμε για κάποιο supercar. Αναφερόμαστε στην Toyota GR Corolla η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί και να φθάσει στα χέρια των φανατικών της σπορ οδήγησης.

Όχι μόνο λόγω του περιορισμένου όγκου παραγωγής του. Αλλά και γιατί η ζήτηση που υπάρχει είναι τεράστια.

Advertisement
Advertisement

Σε κάποιες χώρες, όπως ο Καναδάς, ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να περάσει από εξετάσεις. Και στην Ιαπωνία το να την αποκτήσει κανείς είναι κάτι σαν λαχείο. Και μάλιστα κυριολεκτικά.

Στην Ιαπωνία κυκλοφορούν δύο εκδόσεις, η απλή η οποία εκεί ονομάζεται GR Corolla RZ και την διθέσια GR Corolla Morizo Edition.

Τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία υποχρέωσαν την Toyota να προχωρήσει σε μία λοταρία ώστε να φθάσουν τα 500 αυτοκίνητα που προορίζονταν για την Ιαπωνία στους κατόχους τους.

Advertisement

Η διαδικτυακή αυτή λοταρία θα “τρέχει” μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να επεκταθεί, αν η Toyota κατασκευάσει επιπλέον αυτοκίνητα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου και οι παραδόσεις θα γίνουν μέσα στην άνοιξη του 2023.

Advertisement

Ακόμα πιο δύσκολος… λαχνός είναι η διθέσια έκδοση Morizo, για την οποία υπάρχουν μόλις 70 κομμάτια. Και οι πιθανότητες να την αποκτήσει κάποιος είναι κατά πολύ λιγότερες.

Για να εξηγήσει τα… ανεξήγητα της λοταρίας, η Toyota έδωσε στην δημοσιότητα ένα videο όπου ο υπεύθυνος εξέλιξης και ο επικεφαλής δοκιμαστής οδηγός σχεδόν “απολογούνται” στο αγοραστικό κοινό για την εξέλιξη.

Advertisement

Όπως και να έχει η Toyota έχει στα χέρια της ένα πραγματικό διαμάντι. Και ως τέτοιο πολύτιμο αυτοκίνητο είναι λογικό να αποτελεί “λαχείο” η απόκτησή του. Μπορεί να μην είναι μια συνηθισμένη συνθήκη πώλησης.

Αλλά και η GR Corolla κάθε άλλο παρά συνηθισμένο αυτοκίνητο είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η τετρακίνηση της Toyota GR Corolla κάνει θαύματα (+video)
Πόσο κοστίζει η Toyota GR Corolla;
Τί ακριβώς είναι η Toyota GR Corolla Morizo;