Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DS 7 Crossback Louvre: Ωδή στη Γαλλία

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DS 7 Crossback Louvre: Ωδή στη Γαλλία

ΝΕΑ

DS 7 Crossback Louvre: Ωδή στη Γαλλία

ΝΕΑ

Η DS Automobiles, η οποία αποτελεί αρωγό του Μουσείου του Λούβρου, λανσάρει μια ειδική έκδοση-ωδή στον γαλλικό πολιτισμό.

Advertisement
Advertisement

Μια ειδική έκδοση του DS 7 Crossback στην οποία αντανακλάται ο γαλλικός πολιτισμός προχώρησε η DS Automobiles. Ο λόγος για τη limited edition DS 7 Crossback Louvre, η οποία, όπως μαρτυρά η ονομασία της αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας με το Μουσείο του Λούβρου.

Ήδη από το 2015, η DS Automobiles αποτελεί αρωγό του μουσείου τέχνης, το οποίο λειτουργεί από το 1973, και ενσωματώνει περισσότερα από 35.000 εκθέματα, μεταξύ των οποίων τη Mona Lisa του Leonardo da Vinci.

Μια από τις σπουδαίες καινοτομίες που ενσωματώνει το DS 7 Crossback Louvre είναι η δυνατότητα που παρέχει στους επιβάτες του μια… ψηφιακή περιήγηση στις αίθουσες του Λούβρου.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, χάρη στην υπηρεσία “A Day at the Louvre”, η οποία ενσωματώνεται στο σύστημα πολυμέσων, οι επιβάτες μπορούν να συστηθούν με τα εκθέματα του μουσείου. Αυτά απεικονίζονται στην κεντρική οθόνη των 12 ιντσών.

Ανάμεσα στα εκθέματα συναντώνται ο αριστουργηματικός πίνακας μεγάλων διαστάσεων του Πάολο Βερονέζε, «Ο Γάμος στην Κάνα», η Μόνα Λίζα, όπως και το μαρμάρινο γλυπτό «Η Νίκη της Σαμοθράκης». Κάθε «κομμάτι» που απεικονίζεται συνοδεύεται από ένα τετράλεπτο podcast όπου διενεργείται μια αναδρομή στην ιστορία και τα μυστικά που το συνοδεύουν.

Advertisement

Το DS 7 Crossback Louvre διατίθεται σε 3 χρώματα (Ink Blue, Perla Nera Black και Platinum Grey), ενώ ενσωματώνονται και μια σειρά διακοσμητικών στοιχείων που το καθιστούν αναγνωρίσιμο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα λογότυπα “Louvre” στο καπό, τα εμπρός φτερά και την πίσω θύρα. Επιπροσθέτως, κοσμείται από κάποιες στιλιστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στη διάσημη πυραμίδα του Λούβρου, η οποία αναπτύχθηκε από τον Κινέζο αρχιτέκτονα Ιεό Μιγνκ Πέι, όπως και από 20αρες ζάντες αλουμινίου (Alexandria Design).

Advertisement

Το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα πολυτελές, με πολλές λεπτομέρειες σε μορφή πυραμίδας, που συναντώνται σε κεντρικό κονσόλα και ταμπλό. Το περιορισμένης παραγωγής μοντέλο προσφέρεται στην έκδοση εξοπλισμού Ultra Prestige, και ως τούτου ενσωματώνει DS Active Scan Suspension και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης DS Connected Pilot επιπέδου 2.

Τροφοδοτείται, τέλος, από τον βενζινοκινητήρα PureTech 225, ο οποίος αποδίδει 225 άλογα και συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

DS: Μόνο ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά από το 2025

H DS πέτυχε τους στόχους της για τους λιγότερους ρύπους

Νέο προσθιοκίνητο DS 7 Crossback ETense 225 ίππων