Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές στον αρκτικό κύκλο για το ηλεκτρικό SUV της Alpine

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές στον αρκτικό κύκλο για το ηλεκτρικό SUV της Alpine

ΝΕΑ

Δοκιμές στον αρκτικό κύκλο για το ηλεκτρικό SUV της Alpine

ΝΕΑ

Λένε πως τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και αυτό ακριβώς συνέβη κυριολεκτικά στην άκρη του κόσμου όπου η Alpine πραγματοποιεί δοκιμές για το GT X Over.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό εθεάθη με το «κοστούμι» του Dacia Duster, πραγματοποιώντας την τέλεια απόκρυψη σχετικά με την πραγματική του ταυτότητα.

Το κουπέ SUV της Alpine βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV του ομίλου και αναμένεται να διαθέτει όλη την ηλεκτρική τεχνογνωσία του Renault Megane E-Tech, με το οποίο μοιράζεται τα μηχανικά μέρη. Θα εφοδιάζεται δηλαδή με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 215 ίππων και κατά πάσα πιθανότητα με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για χάρη του συστήματος τετρακίνησης.

Άλλωστε η Alpine έχει δηλώσει πως ετοιμάζει έκπληξη σχετικά με την ύπαρξη τετρακίνησης, ενώ ο ηλεκτρικός και premium χαρακτήρας του μελλοντικού SUV θα τo φέρει αντιμέτωπo με μοντέλα όπως η Porsche Macan και η Lotus 132.

Advertisement
Advertisement

Σε επίπεδο εμφάνισης, δεν πρέπει να περιμένουμε ένα κλασικό crossover, αλλά ένα όχημα που θα παντρεύει δύο κόσμους: Των SUV με τα Grand Tourer. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Διέππης θα είναι η πρώτη παραγωγική μονάδα της Alpine εντός της Νορμανδίας που θα παράγει ηλεκτρικά προϊόντα.

Επιπροσθέτως, ταυτόχρονα με την παραγωγή του GT X-Over, η μάρκα επισημαίνει ότι το εργοστάσιο θα μετονομαστεί σε Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé

Advertisement

Το GT X Over θα αποτελέσει πιθανότατα το δεύτερο από τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της Alpine και το ντεμπούτο του εκτιμάται για το 2025. Τα άλλα δύο θα είναι η «καυτή» έκδοση του Renault 5 (2024) και η νέα A110 μέσα στο 2026. Αναμένουμε λοιπόν περισσότερα για το επερχόμενο EV, με το βλέμμα ακόμη και στα διερχόμενα… Dacia Duster.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Πουλά μοντέλο της σε ψηφιακή μορφή (NFT)
Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110
Δοκιμή: Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS EDC7 (+video)

Advertisement