Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το συλλεκτικό Toyota GR Yaris στην παρουσίασή του στο Μονακό

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το συλλεκτικό Toyota GR Yaris στην παρουσίασή του στο Μονακό

ΝΕΑ

Δείτε το συλλεκτικό Toyota GR Yaris στην παρουσίασή του στο Μονακό

ΝΕΑ

Δείτε τις αποκλειστικής εικόνες του Newsauto από το Μονακό με το Toyota Yaris GR Ogier Edition που είναι βαμμένο σε χρώμα ματ Stealth Grey…

Advertisement
Advertisement

Όπως διαβάσατε σε σχετικό άρθρο του Newsauto, η Toyota δημιούργησε δύο ειδικές εκδόσεις του Toyota Yaris GR με την κωδική ονομασία Champions Editions. Τα συγκεκριμένα τα οποία είναι αφιερωμένα στους Σεμπαστιάν Οζιέ και Κάλε Ροβάνπερα θα παραχθούν σε μόλις 100 μονάδες που σημαίνει πως όποιος πρόλαβε… πρόλαβε.

Η εμφάνιση της ειδικής αυτή έκδοσης έγινε για πρώτη φορά στο Μονακό και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Όπως θα δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, αυτό που βλέπετε στη ράμπα της εκκίνησης αφορά την Ogier Edition που είναι βαμμένο σε χρώμα ματ Stealth Grey και διαθέτει τη γαλλική εθνική σημαία (πατρίδα του Ogier) στη μάσκα του ψυγείου και στις ζάντες αλουμινίου 18x8J BBS.

Advertisement
Advertisement

Δύο νέες λειτουργίες

Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες εκδόσεις κινούνται από την τελευταία εξέλιξη του υπερτροφοδοτούμενου τρικύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων του GR Yaris, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων (6iMT).

Το Ogier Edition GR Yaris διαθέτει δύο νέες λειτουργίες ελέγχου AWD: Morizo και Seb. Η λειτουργία Morizo έχει αναπτυχθεί από τον Morizo (Akio Toyoda) μέσα από τις εμπειρίες του στην οδήγηση ράλι.

Advertisement

Έχουν πουληθεί όλα…

Η λειτουργία Seb, που αναπτύχθηκε από τον Ogier, χρησιμοποιεί τα εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen και την τετρακίνηση για να κατανέμει τη ροπή στον πίσω άξονα.

Advertisement

Οι λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν επίσης μια νέας σχεδίασης πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα CFRP και μπλε βαμμένες δαγκάνες φρένων. Τα αυτοκόλλητα TOYOTA GAZOO Racing έχουν προστεθεί στην αριστερή και δεξιά πόρτα και ένα λογότυπο Ogier Edition στην πίσω πόρτα.

Οι εκδόσεις Ogier και Rovanperä θα κατασκευαστούν σε περιορισμένο αριθμό 100 μονάδων, οι οποίος φημολογείται πως είναι ήδη πουλημένες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό ταξί Toyota
Δεν θα πιστέψεις τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Πρόεδρος της Toyota (+video)
Το πιο «παλαβό» Humvee που υπάρχει είναι 6τροχο! (+video)