Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστέψεις τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Πρόεδρος της Toyota (+video)

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστέψεις τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Πρόεδρος της Toyota (+video)

ΝΕΑ

Δεν θα πιστέψεις τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Πρόεδρος της Toyota (+video)

ΝΕΑ

Ο Άκιο Τογιόντα έκανε για μια ακόμα φορά την έκπληξη και έβαλε στο γκαράζ του ένα αυτοκίνητο άλλης μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota υπό την καθοδήγηση του τωρινού Προέδρου της Άκιο Τογιόντα διανύει μια περίοδο κυριαρχίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας έχει ακολουθήσει έναν δρόμο απόλυτα επιτυχημένο ο οποίος ξεκινάει από τα δημοφιλή μοντέλα καθημερινής χρήσης και επεκτείνεται μέχρι το αγωνιστικό τμήμα Gazoo Racing που έχει κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα αγώνων.

Εκτός από τις αμέτρητες επιτυχίες του, ο Άκιο Τογιόντα είναι και ο ίδιος οδηγός αγώνων συμμετέχοντας συχνά πυκνά σε ερασιτεχνικούς αγώνες και track days. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Toyota έχει δημιουργήσει και το δικό του γκαράζ με αυτοκίνητα που αγαπάει και αγωνίζεται με αυτά που ονομάζεται Morizo Garage. Morizo για όσους δεν γνωρίζουν είναι το αγωνιστικό παρατσούκλι του Άκιο Τογιόντα.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση Tokyo Auto Salon του 2024, σε μια γωνιά του χώρου υπήρχαν εκθέματα από το Moziro Garage. Εκτός από το επιβλητικό και σπάνιο Toyota GR Corolla iQ GRMN, το Lexus LBX Moziro RR Concept και το Century SUV GRMN, υπήρχε ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο στο χώρο του Moziro Garage που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν έχει γίνει κάποιο λάθος.

Ανάμεσα στα μοντέλα της Toyota και της Lexus (ίδια εταιρεία) υπήρχε ένα Suzuki Jimny το οποίο ανήκει επίσης στον Άκιο Τογιόντα. Ο Πρόεδρος της Toyota είναι λάτρης του μικρού 4X4 και μάλιστα για να το αποκτήσει απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Suzuki να του βρει ένα μεταχειρισμένο καθώς δεν υπήρχε καινούριο ετοιμοπαράδοτο.

Advertisement

Ο ίδιος ο Άκιο Τογιόντα σχολίασε ότι πολύ θα ήθελε η Suzuki να του δώσει το δικαίωμα να βγάλει στην αγορά ένα παρόμοιο όχημα με το λογότυπο της Toyota, αλλά οι άνθρωποι της Suzuki δεν το επέτρεψαν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Jimny έχει το DNA της Suzuki. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε: «Είναι σαν να ζητάμε από την Toyota να μας επιτρέψει να αντιγράψουμε το Land Cruiser».

Advertisement

Δείτε το Jimny του προέδρου της Toyota.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota στην κορυφή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και το 2023
Toyota: Τα ηλεκτρικά δεν θα κυριαρχήσουν
Tο θρυλικό Toyota 2000GT επιστρέφει

Advertisement