Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το παρκάρισμα-κάβουρας από την Hyundai (+video)

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το παρκάρισμα-κάβουρας από την Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το παρκάρισμα-κάβουρας από την Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Για όσους ταλαιπωρούνται με το παρκάρισμα, η Hyundai έχει μία πολύ έξυπνη αν και παράξενη λύση.

Advertisement
Advertisement

Για τον περισσότερο κόσμο, το παρκάρισμα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές ή στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης είναι ένας μεγάλος μπελάς και πηγή άγχους.

Για την Hyundai όμως ήταν η αφορμή να εξελίξει ένα πολύ ιδιαίτερο μηχανικό σύστημα, μέσω του οποίου επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να χωρέσουν στο “μάτι της βελόνας”.

Το σύστημα e-Corner όπως το ονομάζει το δουλεύει η κορεάτικη εταιρία εδώ και αρκετά χρόνια. Και πλέον είναι έτοιμη να το παρουσιάσει και σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη διάταξη ουσιαστικά καθιστά κάθε τροχό ανεξάρτητο σε ότι αφορά την σύνδεση με το σύστημα διεύθυνσης, το φρενάρισμα, την ανάρτηση ακόμα και στην μετάδοση.

Το σύστημα αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 και μέσα στα 5 χρόνια που πέρασαν έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ πιθανό πλέον να το δούμε και στα δικά μας αυτοκίνητα.

Χάρη σε αυτό το σύστημα οι τροχοί μπορούν να κινηθούν διαγώνια ή να στραφούν και έως 90 μοίρες, επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να κινηθεί στο πλάι, είτε να κινεί μόνο το εμπρός ή το πίσω μέρος του. Μπορεί επίσης να κινηθεί και παράλληλα, κάτι που του επιτρέπει να μπει ακριβώς στον χώρο που πιάνει το αμάξωμά του.

Advertisement

Μία από τις δυνατότητες είναι και αυτή που ονομάζεται Zero Turn, η οποία επιτρέπει στο αμάξωμα να κάνει περιστροφή 360 μοιρών γύρω από τον άξονά του.

Advertisement

Η εταιρία παρουσιάζει την εξελιγμένη μορφή του συστήματός της πάνω σε ένα Ioniq 5 αφήνοντας υπόνοιες ότι είναι πολύ κοντά στην εμπορική του εκμετάλλευση.

Προφανώς και δεν θα αφορά ευρείας κυκλοφορίας οχήματα, όμως ακόμα και έτσι μας δίνει μία καλή ιδέα για το πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα αυτοκίνητα στο μέλλον, όταν ο κάθε τροχός θα είναι ανεξάρτητος, με δικό του κινητήρα και μηχανικά μέρη και θα μπορεί να κινεί το αυτοκίνητο με πολύ πιο σύνθετους τρόπους από αυτούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai παρουσίασε πτυσσόμενη οθόνη αφής (+video)
Hyundai και Genesis δεν ποντάρουν μόνο στα SUV
Απίστευτη επένδυση της Hyundai Motor για τα ηλεκτρικά

Advertisement