Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την έκδοση βενζίνης του Jeep Avenger

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε την έκδοση βενζίνης του Jeep Avenger

ΝΕΑ

Δείτε την έκδοση βενζίνης του Jeep Avenger

ΝΕΑ

Η Jeep συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις δοκιμές εξέλιξης του Avenger το οποίο αναμένεται να διατίθεται στην αγορά εντός της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Jeep παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το πρωτότυπο του Avenger, του καινούργιου SUV οχήματός της, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό όσο και με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Φυσικά, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία των δοκιμών εξέλιξης του καινούργιου μοντέλου, όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογραφίες που ανήρτησε ο Walter Vayr («Gabetz Spy Unit») στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτές, φαίνονται τα πρωτότυπα οχήματα χωρίς καμουφλάζ στο αμάξωμά τους.

Advertisement
Advertisement

Έτσι είναι εύκολο να διακρίνουμε ότι το Avenger είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως όχημα της Jeep, τόσο από τη διαμόρφωση της μάσκας του όσο και από αυτή στους θόλους των τροχών του. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση στο εμπρός μέρος είναι το γεγονός ότι τα εκεί φώτα διαθέτουν σκουρόχρωμο κάλυμμα, κάτι που τους κάνει να φαίνονται σαν να αποτελούν συνέχεια της μάσκας.

Αυτό το είχαμε δει στις αρχικές φωτογραφίες τού νέου μοντέλου που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία εντός του καλοκαιριού, ωστόσο φαίνεται ότι διατήρησε αυτή την επιλογή της και στα οχήματα παραγωγής. Πάνω από τους εμπρός προβολείς έχουν παραμείνει τα λεπτά LED φώτα ημέρας (τα οποία λειτουργούν και ως φλας), συμβάλλοντας στη σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση που πρέπει να έχει ένα SUV και ιδιαίτερα ένα Jeep.

Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν δώσει μεγαλύτερη σημασία στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου και έχουν ανακοινώσει κάποια στοιχεία για αυτό παρά γι’ αυτή με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Θυμίζουμε ότι το Avenger EV βασίζεται στην πλατφόρμα «eCMP» του Ομίλου Stellantis η οποία χρησιμοποιείται ήδη από την DS Automobiles (στο DS3 Crossback E-Tense) ή από την Opel (στο Mokka-e).

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Avenger έχει μπαταρίες 54 kWh και μέγιστη ισχύ 156 ίπποι. Σε ό,τι αφορά στην έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αναμένεται να είναι ο υπερτροφοδοτούμενος, τρικύλινδρος, χωρητικότητας 1,2  λίτρων των 131 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Jeep Avenger 4×4 Concept αποκαλύφθηκε στο Παρίσι
Mobility 2022: Βελμάρ, Jeep Wrangler 4xe
Η Jeep με το ηλεκτρικό Wagoneer στοχεύει τα premium SUV