Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε μια απίστευτη Porsche 911 του 1999 (+video)

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε μια απίστευτη Porsche 911 του 1999 (+video)

ΝΕΑ

Δείτε μια απίστευτη Porsche 911 του 1999 (+video)

ΝΕΑ

Mία Porsche 911 996 του 1999 πέρασε από τις φροντίδες του ίδιου του εργοστασίου, αποκτώντας μία δεύτερη ζωή. Και μάλιστα ακόμα πιο χαρισματική από ότι ήταν όταν κατασκευάστηκε.

Advertisement
Advertisement

Η μόδα των restomod, των αναπαλαιώσεων με σύγχρονα μέσα, φαίνεται ότι αφορά και τα ίδια τα εργοστάσια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Porsche, η οποία ανέλαβε να αναστήσει μία 911 996 του 1999, την οποία ανέδειξε και πάλι στην παλιά της “δόξα” και ακόμα περισσότερο.

Η πανέμορφη 911 που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι δημιούργημα του ειδικού τμήματος Porsche Classic και του Porsche Club of America. Το αμερικάνικο club απέκτησε το αυτοκίνητο το 2018 και το έστειλε στην Γερμανία για την ανακατασκευή.

Η ιδέα του club ήταν να μετατρέψουν μία 996 σε μία μοναδική εκδοχή με έμπνευση από την 911 Sport Classic του 2010, ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν διαθέσιμο στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Για την εξέλιξη του αυτοκινήτου, η Porsche έφτιαξε ένα μοντέλο δοκιμών τόσο μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο όσο και σε πίστες όπως αυτή του Nardo ή στην Idiada στην Ισπανία.

Η Porsche αφαίρεσε τον ορίτζιναλ κινητήρα του αυτοκινήτου και τον αντικατέστησε με τον 3,6 λίτρων ατμοσφαιρικό επίπεδο της 911 GT3 από την γενιά 996.2, βγάζοντας 386 ίππους και 385 Nm ροπής. Εκτός από τον κινητήρα, από την GT3 δανείστηκαν και τα φρένα.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τις επεμβάσεις στο αμάξωμα, την δουλειά ανέλαβε ο υπεύθυνος των Special Projects Grant Larson, και παίρνει έμπνευση από την 911 Sport Classic. Για παράδειγμα υπάρχει ένα παρόμοιο πολύ όμορφο Sport Grey Metallic χρώμα, μαζί με αγωνιστικές ρίγες σε πιο ανοιχτό γκρι και μπλε χρώμα.

Advertisement

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης την μάσκα και τα πλευρικά skirts από μία 996 GT3 και εφοδιάζεται με ζάντες 18 ιντσών της Fuchs με μπλε πινελιές. Οι δαγκάνες των φρένων είναι σε μαύρο χρώμα και αυτές με μπλε στοιχεία ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μία γνωστή αεροτομή τύπου “ουρά πάπιας” , αντίστοιχη με εκείνη της εμβληματικής 911 Carrera RS 2.7 του 1973.

Advertisement

To σαλόνι έχει επίσης ανανεωθεί εκ βάθρων. Υπάρχει δέρμα αλκαντάρα στα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών, αρκετή χρήση μπλε ραφών και ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας με Apple CarPlay και Android Auto.

O λόγος που επιλέχθηκε η 996 για ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, είναι γιατί ως έκδοση της 911 έχει επισκιαστεί από παλαιότερες ή νεότερες εκδοχές του αυτοκινήτου.

Ιδίως η έκδοση 911 Sport Classic είχε κατασκευαστεί μόλις σε 250 κομμάτια, οπότε η επαναφορά της στην ζωή είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την εταιρία, και ακόμα περισσότερο για τους φίλους της στις ΗΠΑ, όπου ποτέ δεν πήγε αυτή η συγκεκριμένη έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche 928 γιόρτασε φέτος (video)
Porsche: Συνεργασία με την Pixar για την δημιουργία της Sally Carrera (video)
Πόσα θα δίνατε για αυτή την κούκλα Porsche 356;