Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Δυο Citroen με 200 χλμ/ώρα σε τρεις ρόδες (+video)

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Δυο Citroen με 200 χλμ/ώρα σε τρεις ρόδες (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτο: Δυο Citroen με 200 χλμ/ώρα σε τρεις ρόδες (+video)

ΝΕΑ

Τα Citroen με υδροπνευματική ανάρτηση είχαν κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά, και οι Άραβες που βλέπουμε στο video κυριολεκτικά τα… τερματίζουν.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστή από παλιά η ικανότητα των Citroen να μπορούν να κινούνται με τρεις μόνο τροχούς, χάρη στις ιδιότητες της υδροπνευματικής τους ανάρτησης. Μία πρωτοποριακή ιδέα που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία σε μία σειρά μοντέλων, με τελευταίο το Χantia.

Στα video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, είναι σύνηθες να βλέπεις παλιές Citroen να κάνουν διαφόρων ειδών επιδείξεις με σχετικά λίγα χιλιόμετρα. Σ’ αυτό όμως που παραθέτουμε, οι οδηγοί δύο Xantia το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Όπως βλέπουμε, υπάρχουν δύο Xantia της δεκαετίας του 1990, με τρεις τροχούς, έναν άδειο δρόμο κάπου στη Μέση Ανατολή και δύο οδηγούς έτοιμους για όλα. Η Xantia είχε μία ακόμα πιο εξελιγμένη μορφή της συγκεκριμένης ανάρτησης, με την ονομασία Hydractive η οποία είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη ΧΜ.

Advertisement
Advertisement

Αν και το video δεν είναι καλής ποιότητας, κάποια στιγμή η κάμερα μας δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου που ακολουθεί, και σε κάποια περίπτωση φαίνεται να κινούνται με 200 χλμ/ώρα!

Οι δύο Citroen φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα ακόμα και σ’ αυτά τα χιλιόμετρα, όπου μάλιστα οι οδηγοί έχουν τον έλεγχο, αποφεύγοντας φορτηγά και παραμένοντας σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην πορεία τους. Μάλιστα περνάνε και από ανωμαλίες των δρόμων χωρίς να αποσυντονίζονται, και κάποια στιγμή φαίνεται να πηγαίνουν σε δύο τροχούς.

Ευτυχώς όλη αυτή η ριψοκίνδυνη κατάσταση δεν οδηγεί σε κάποιο ατύχημα. Καλό θα ήταν πάντως όσοι το βλέπουν και έχουν τέτοιο αυτοκίνητο στην κατοχή τους να μην τους μπαίνουν παράξενες ιδέες. 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στρίβει καλύτερα ένα Citroen Xantia από μία Porsche Taycan;
Η Citroen δεν σκέφτεται την επαναφορά παλαιών σχεδίων
Δοκιμή: Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 EAT

Advertisement