Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλάσια τιμή στις Ferrari 360 και F430 με χειροκίνητο κιβώτιο

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλάσια τιμή στις Ferrari 360 και F430 με χειροκίνητο κιβώτιο

ΝΕΑ

Διπλάσια τιμή στις Ferrari 360 και F430 με χειροκίνητο κιβώτιο

ΝΕΑ

Η αναζήτηση της όσο το δυνατόν περισσότερο αναλογικής εμπειρίας από την οδήγηση μιας Ferrari, έχει οδηγήσει την αγορά των μεταχειρισμένων σε μια πολύ ενδιαφέρουσα «στρέβλωση».

Advertisement
Advertisement

Πολλές είναι οι μεταχειρισμένες Ferrari και ιδιαίτερα οι 360 Modena και F430 με χειροκίνητο κιβώτιο, που πωλούνται σε διπλάσια τιμή σε σχέση με τις αντίστοιχες αυτόματες.

Νωρίτερα φέτος είδαμε πως η ατμοσφαιρικές και λίγο παλιότερες Ferrari 458, ήταν ακριβότερες από τις πολύ δυνατότερες και πιο καινούργιες Ferrari 488, με την αιτιολογία πως οι αγοραστές αναζητούν περισσότερη συμμετοχή και αναλογικότητα από την εμπειρία της οδήγησης ενός μοντέλου της Ιταλικής εταιρείας. Το φαινόμενο αυτό είναι πραγματικά αμελητέο μπροστά σε εκείνο που αφορά στις Ferrari 360 Modena και F430 που προηγήθηκαν. Οι 360 Modena που είχαν κινητήρα 3,6 λίτρων και παρουσιάστηκαν το 1999, καθώς και η F430 με το μοτέρ των 4,3 λίτρων που ακολούθησε στα τέλη του 2004 ήταν οι τελευταίες κεντρομήχανες Ferrari που προσφερόντουσαν με επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων και σε αυτοματοποιημένο χειροκίνητο F1 κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση για αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι τόσο αυξημένη που σε ορισμένες περιπτώσεις οι F430 με τους 483 ίππους, είναι ακριβότερη στην αγορά των μεταχειρισμένων από ότι μια πολύ πιο σπάνια και πιο δυναμική 430 Scuderia, η οποία έχει 503 ίππους και παρήχθη μόνο με αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων F1. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δύο φαινομενικά ίδια αυτοκίνητα, έχουν έως και 100% διαφορά στην τιμή στην Αμερικάνικη αγορά των μεταχειρισμένων αυτού του «επιπέδου», με το χειροκίνητο να είναι δύο φορές ακριβότερο από το μοντέλο με το αυτόματο κιβώτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μύκονος: Ferrari στην Ψαρού και Urus στον Πάνορμο!
Μινιατούρες της Ferrari κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο πόλης
Γιατί η Ferrari δεν σκεφτόταν καν το όνομα Dino για το τελευταίο της μοντέλο;

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement