Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για την εκπληκτική Porsche 911 Safari του 1975

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για την εκπληκτική Porsche 911 Safari του 1975

ΝΕΑ

Δημοπρασία για την εκπληκτική Porsche 911 Safari του 1975

ΝΕΑ

Η Silverstone Auctions θα προσφέρει μεταξύ άλλων αυτή την εξαιρετική 911 Safari που έχει ετοιμαστεί αγωνιστικά από την Tuthill και διαθέτει και πλούσιο παλμαρέ.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Porsche 911 κυκλοφόρησε ως πολιτική το 1975 με τον κινητήρα των 2,7 λίτρων και έγινε αγωνιστικό στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Το αυτοκίνητο ενοικιάστηκε το 1998 για το ιστορικό ράλι The RAC Historic από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Silverstone Auctions, Nick Whale, ο οποίος συνειδητοποίησε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και αποφάσισε να το αγοράσει. Με το αυτοκίνητο αυτό, κατέκτησε και τον τίτλο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αγώνων Ράλι που πραγματοποιήθηκε το 2000 σε οκτώ γύρους, με τέσσερις ασφάλτινους αγώνες και τέσσερις χωμάτινους. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε τον Μάιο του 2002 και τότε ήταν που η Tuthill ανέλαβε να το κάνει Safari για τους αγώνες του είδους στην Ανατολική Αφρική.

Advertisement
Advertisement

Ο Nick Whale, Διευθύνων Σύμβουλος της Silverstone Auctions, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο με τόσο εξαιρετική ιστορία και ένα το οποίο είχα προηγουμένως στην κατοχή μου, με το οποίο κέρδισα και αρκετές διακρίσεις στους αγώνες. Το αυτοκίνητο αυτό, είναι μέρος της πρώτης μας πώλησης για το 2021».  Το αυτοκίνητο έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον τέσσερις εκδηλώσεις Safari στην Ανατολική Αφρική. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επιλέχθηκε ακόμη και από το Porsche Club της Βρετανίας ως ένα από τα 30 ειδικά προσκεκλημένα αυτοκίνητα για να παρευρεθεί καθώς και να συμμετάσχει σε εορτασμούς για τα 50 χρόνια της 911 στην πίστα του Brands Hatch το 2018.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Μια εξαίσια και σπάνια Ferrari σε δημοπρασία
Η Porsche 911 παίρνει τα βουνά!
Πως φτιάχνεται ο εσωτερικός χώρος της Porsche Taycan Cross Turismo