Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παγώνουν τα σχέδια για νέα Bugatti

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παγώνουν τα σχέδια για νέα Bugatti

ΝΕΑ

Παγώνουν τα σχέδια για νέα Bugatti

ΝΕΑ

Οι φήμες που ήθελαν την Bugatti να ετοιμάζει ένα δεύτερο μοντέλο δίπλα στη Chiron φαίνεται πως δεν θα επαληθευτούν, τουλάχιστον για το άμεσο προσεχές διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν ένα μήνα πριν την ετήσια έκθεση επενδύσεων του ομίλου VW η θυγατρική Bugatti βάζει στον πάγο τα σχέδια για τη δημιουργία ενός δεύτερου μοντέλου που θα πλαισιώσει την Chiron.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής της Bugatti, Stephan Winkelmann παραδέχτηκε πως τα πλάνα για ένα δεύτερο μοντέλο έχουν ανασταλεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στην παγκόσμια οικονομία και την αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή η απόφαση βέβαια είναι περισσότερο συνδεδεμένη με την αβεβαιότητα που προκύπτει από όλη την κατάσταση και όχι από τα καταγεγραμμένα οικονομικά δεδομένα τα οποία δείχνουν πως το 2020 θα είναι μια χρονιά ρεκόρ για την εταιρία.

bugatti

Advertisement
Advertisement

Αυτή η αβεβαιότητα είναι ακόμα πιο έντονη σε κατασκευαστές με πιο ειδικό προφίλ όπως για παράδειγμα η Bugatti και η Pagani οι οποίοι δέχονται αρκετή πίεση και από τις συνεχώς αυστηρότερες απαιτήσεις σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων στις βασικές αγορές που απευθύνονται. Την ίδια στιγμή οι οικονομικές πιέσεις που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας κάνουν αρκετά πιο δύσκολη κάθε απόφαση για την δαπάνη πόρων με στόχο την εξέλιξη αυτοκινήτων που μπορούν να αγγίξουν τα 450 χλμ./ώρα. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω που ειπώθηκαν από την Winkelmann δεν έχει υπολογιστεί ο παράγοντας της πολύ πιθανής αλλαγής διεύθυνσης για την Bugatti καθώς ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και έχει διαψευστεί η φήμη πως το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας θα πωληθεί στην κροατική Rimac η οποία έχει γίνει γνωστή για τα ηλεκτρικά supercar που έχει δημιουργήσει.

bugatti

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Απογειώθηκε η Bugatti Chiron στις δοκιμές (VIDEO)

Πανάκριβο σκάφος αναψυχής με δώρο μία… Bugatti Chiron! (video)

Advertisement

Μία Bugatti Centodieci στα χέρια του Ρονάλντο