Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης θέλει η Rivian

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης θέλει η Rivian

Fleet Cars

Δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης θέλει η Rivian

Fleet Cars

Η Rivian έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο δικό της δίκτυο φόρτισης, με μια στρατηγική «δύο επιπέδων» που θα περιλαμβάνει γρήγορη φόρτιση DC και βραδύτερη φόρτιση AC.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με τα δίκτυα που έχουν προηγηθεί από άλλες εταιρείες, η Rivian θέλει να εντοπίσει σημεία κοντά σε μονοπάτια πεζοπορίας και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το δίκτυο θα περιλαμβάνει τόσο σταθμούς γρήγορης φόρτισης κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών όσο και «φορτιστές προορισμού» σε τοποθεσίες όπου η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική. Το καθοριστικό στοιχείο είναι η τοποθεσία για τον κάθε φορτιστή που θα τοποθετήσει η Rivian, η οποία επιμένει πως οι επιλογές των σημείων πρέπει να συμβαδίζουν με το ύφος και τον χαρακτήρα των μοντέλων της. Πράγματι, όπως όλα δείχνουν, ο εντοπισμός σταθμών φόρτισης κοντά στο εκάστοτε σημείο ενδιαφέροντος είναι ένα από τα σοβαρότερα δεδομένα που πρέπει να έχει στη διάθεσή του ο κάτοχος του κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η απλή εύρεση τοποθεσιών με πρόσβαση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και αρκετός χώρος για φόρτιση πολλών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, είναι ένα δύσκολο έργο για όλες τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να έχουν το δικό τους δίκτυο φορτιστών, πρωτίστως για τους πελάτες τους. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιλέξει να βασίζονται στην Electrify America και σε άλλα δίκτυα φόρτισης παρόχων ενώ οι ιδιοκτήτες της Rivian ενδέχεται να βασίζονται και σε αυτά, η Rivian θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο του δικτύου της και της εμπειρίας των πελατών. Οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης της Rivian θα μπορούν να προσθέσουν απόσταση225 χιλιομέτρων σε περίπου 20 λεπτά της ώρας και στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει σταθμούς φόρτισης τόσο για χρήση από μεμονωμένους καταναλωτές όσο και για στόλους εταιρικών αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η Rivian έχει σχέδια για επέκταση στην Ευρώπη και στην Κίνα

Το ερχόμενο καλοκαίρι η παρουσίαση των δύο μοντέλων της Rivian

Advertisement

Τα ηλεκτρικά van της Amazon από τη Rivian (VIDEO)