Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δικαστικό «χαστούκι» της Ferrari στη Mansory

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δικαστικό «χαστούκι» της Ferrari στη Mansory

ΝΕΑ

Δικαστικό «χαστούκι» της Ferrari στη Mansory

ΝΕΑ

Η μάρκα από το Μαρανέλο οδήγησε τον βελτιωτικό οίκο στα δικαστήρια καταγγέλλοντας αντιγραφή –  Ποια ήταν τα επίμαχα μοντέλα;

Advertisement
Advertisement

Το μένος της Ferrari προκάλεσε η πρωτοβουλία της Mansory να δημιουργήσει ένα bodykit για τη Mansory 4XX Siracusa, που της χαρίζει εμφάνιση πανομοιότυπη με αυτή της πανίσχυρης και πανάκριβης FXX-K.

Η εταιρεία από το Μαρανέλο κατέθεσε αγωγή στην Mansory Design & Holding GmbH, WH στο δικαστήριο Bundesgerichtshof της Γερμανίας κατηγορώντας την για αντιγραφή.

Η υπόθεση κατέληξε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο που, σύμφωνα με το Reuters, δικαίωσε τους ισχυρισμούς της Ferrari ότι το bodykit της Mansory παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί για τη FXX-K.

Advertisement
Advertisement

Οι επίμαχες σχεδιαστικές παραβιάσεις αφορούσαν τη σχήματος “V” κατάληξη του καπό, αλλά και τον μπροστινό προφυλακτήρα. Ειδικότερα, καθίσταται εμφανές ότι το bodykit της Mansory μιμείται σε κατάφωρο βαθμό την εμφάνιση της FXX-K, μέσω τους σχήματος των δύο μεγάλων μπροστινών εισαγωγών αέρα, αλλά και του κάθετου τμήματος που τις χωρίζει. Ολόιδιο προβάλλει, ακόμα, το μπροστινό ανθρακονημάτινο splitter, αλλά και οι αεραγωγοί στο μαύρο τμήμα του καπό.

Τάσεις αντιγραφής αποκαλύπτονται και στις «ουρές» των μοντέλων, οι οποίες  μοιάζουν… σαν δύο σταγόνες νερό.

Σημειώνεται ότι δεν καθίσταται γνωστό αν η Mansory πρέπει να αποσύρει τη 4XX Siracusa, η αν χρειαστεί να αποζημιώσει τη Ferrari.

Advertisement

Αδιαμφισβήτητα, όμως, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα στις εταιρείες tuning πως δεν πρέπει να περνούν τα όρια, δημιουργώντας bodykit που μιμούνται γνωστά supercars.

Σημειώνεται ότι η 4XX Siracusa συνιστά μια μεταποιημένη Ferrari 488 GTB, η οποία κοστίζει 250.000 ευρώ, όταν η τιμή της Ferrari FXX-K ανέρχεται στα 2,25 εκατ. ευρώ.

Advertisement

H FXX-K έχει άδεια κυκλοφορίας αποκλειστικά μέσα σε πίστα και κινείται από έναν V12 ατμοσφαιρικό 6,3 λίτρων, ο οποίος συνεπικουρείται από ηλεκτρικό μοτέρ 190 PS. Συνδυαστικά αποδίδονται 1.350 άλογα, με την τελική της να φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια Ferrari κοστίζει όσο ένα hot hatch;
Η Ferrari θα εγκαταλείψει τελευταία τους κινητήρες εσωτερικής καύσης
Το Mansory Stallone GTS είναι Ferrari 812 GTS με αναβολικά

Advertisement