Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Ghosn τώρα απαιτεί 15 εκατ. ευρώ!

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ghosn τώρα απαιτεί 15 εκατ. ευρώ!

ΝΕΑ

Ο Ghosn τώρα απαιτεί 15 εκατ. ευρώ!

ΝΕΑ

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των αυτοκινητοβιομηχανιών εκτιμά ότι έγιναν σοβαρά λάθη όταν απολύθηκε.

Advertisement
Advertisement

Ο Carlos Ghosn κινήθηκε νομικά εναντίον των Nissan και Mitsubishi στην Ολλανδία οι οποίες τον απομάκρυναν από πρόεδρο της Συμμαχίας τους το περασμένο έτος με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα NRC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδα ο Ghosn απαιτεί 15 εκατ. ευρώ για ζημία από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς έγιναν σοβαρά λάθη όταν απολύθηκε.

Advertisement
Advertisement

«Στην Ολλανδία, αν θέλεις να απολύσεις ένα ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος, πρέπει πρώτα να του γνωστοποιήσεις για τι κατηγορείται, ενώ πρέπει να του δώσεις τα αποδεικτικά στοιχεία για τις κατηγορίες», δήλωσε ο δικηγόρος Laurens de Graaf στην NRC.

Το περιφερειακό δικαστήριο στο Amsterdam εξετάζει την υπόθεση, αλλά δεν έχει ορίσει ακόμα δικάσιμο, αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα.

Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρεία που αφορά στη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi έχει συσταθεί στην Ολλανδία από την οποία ο Ghosn εξέπεσε του αξιώματός του στο τέλος του περασμένου έτους, όταν συνελήφθη στην Ιαπωνία και απολύθηκε από τη Nissan με την κατηγορία οικονομικής κακοδιαχείρισης, την οποία όμως αρνείται. Σε συνέχεια απολύθηκε από διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Renault.

Advertisement

Επίσης πέραν των άλλων κατηγοριών οι Nissan και Mitsubishi ανέφεραν ότι ο Ghosn έλαβε αθέμιτα 9 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση από την κοινοπραξία τους.

Τα έξοδα υπό διερεύνηση που έκανε ο Ghosn όταν προήδρευε στη Renault και στη Nissan ανέρχονται σε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε το ΔΣ της Renault τον Ιούνιο.

Advertisement

Ο Ghosn που κατέχει τόσο γαλλική όσο και λιβανέζικη και βραζιλιάνικη ιθαγένεια, επέλεξε το 2012 τη φορολογικά πιο φιλική Ολλανδία ως φορολογική έδρα του.

 

 

Advertisement