Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε ποιο μοντέλο κρύβεται κάτω από το Grand Albaycin

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστεύετε ποιο μοντέλο κρύβεται κάτω από το Grand Albaycin

ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε ποιο μοντέλο κρύβεται κάτω από το Grand Albaycin

ΝΕΑ

Η Ισπανική εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων Hurtan, βρίσκεται στο χώρο από το 1992 και φέτος, επέλεξε ένα ιδιαίτερο τρόπο για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της.

Advertisement
Advertisement

Με ένα νέο μοντέλο η Hurtan γιορτάζει με τους φίλους της ανά τον κόσμο, τα 30 χρόνια της παρουσίας της στο χώρο της κατασκευής αμαξωμάτων.

Η παρουσίαση του Grand Albaycin, συνοδεύτηκε από διθυραμβικά σχόλια που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της δουλειάς που έχει γίνει, προκειμένου οι πελάτες της Hurtan να παίρνουν στα χέρια τους ένα άρτιο από κάθε άποψη αποτέλεσμα. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εμπιστεύονται την Ισπανική εταιρεία επεμβάσεων στο αμάξωμα, ακριβώς χάρη στην πολύ ποιοτική δουλειά που κάνει, βάζοντας και τις δικές της, ιδιαίτερες πινελιές που είναι σχεδόν πάντα κατά βάση ρετρό.

Advertisement
Advertisement

Όπως και η «απλή» έκδοση του Grand Albaycin, έτσι και η ειδική- επετειακή, βασίζεται στο Mazda Miata ND. Η επετειακή έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις έξι αντίτυπα και όλα θα έχουν ρετρό στοιχεία στην εμφάνισή τους, «δανεισμένα» από σπορ αυτοκίνητα των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από τρία εξωτερικά χρώματα (Lead Grey, Cherry Red και Midnight Blue) και δύο εσωτερικά φινιρίσματα.

Οι εικόνες δείχνουν το σπορ roadster με τη χειροκίνητη αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή και την ηλεκτροκίνητη σκληρή οροφή. Η Hurtan σκοπεύει να πουλήσει τα βαριά προσαρμοσμένα roadster MX-5 με δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου εξατάχυτου και αυτόματου με τον ίδιο αριθμό ταχυτήτων.

Advertisement

Στην πραγματικότητα, μόνο από την εικόνα του εσωτερικού μπορεί να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για το διάσημο ιαπωνικό roadster, μια και οι επεμβάσεις στο αμάξωμα είναι αρκετά «βαριές». Θα θέλαμε να πούμε πως η πρόταση της Hurtan μοιάζει σαν να έχει βγει από το χωροχρόνο και βρίσκεται κοντά μας ενώ έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 αλλά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει.

Ίσως από κοντά, η αισθητική του αυτοκινήτου να είναι καλύτερη. Αυτό όμως που βλέπουμε στις φωτογραφίες, μπαίνει άνετα στην κατηγορία των «δεν βλέπεται» αυτοκινήτων και πραγματικά απορούμε πως θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει τη μετατροπή του Miata του σε κάτι τέτοιο από τη Hurtan. Όπως όμως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, περί ορέξεως…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Automotoretro με 4 σπάνια αυτοκίνητα από το 1972
H Lancia Aurelia με 304 ίππους είναι το retro που όλοι θέλουμε
Νέο Citroen C5 Aircross: Comfort Class

 

Advertisement