Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν έχετε δεί πιο καινούργια Lamborghini Countach 35 ετών

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν έχετε δεί πιο καινούργια Lamborghini Countach 35 ετών

ΝΕΑ

Δεν έχετε δεί πιο καινούργια Lamborghini Countach 35 ετών

ΝΕΑ

Είναι απορίας άξιον το πώς κατάφερε ο ιδιοκτήτης της Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition που την παρέλαβε καινούργια το 1990, να κάνει μόνο… 131 χιλιόμετρα μαζί της.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που θα προωθηθεί σε νέο ιδιοκτήτη μέσω δημοπρασίας, είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε ολοκαίνουργιο μια και τα συνολικά του χιλιόμετρα είναι ελάχιστα.

Συγκεκριμένα, από τα αρχεία του αυτοκινήτου, προκύπτει πως παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη (ένα γιατρό στο Detroit) έχοντας ήδη στο κοντέρ 138 χιλιόμετρα, που «δικαιολογούνται» από τις μετακινήσεις του αυτοκινήτου για τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών της εποχής προκειμένου να ταξινομηθεί στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το 2010, ο ιδιοκτήτης «έγραψε» ελάχιστα χιλιόμετρα, που σημαίνει πως μάλλον την είχε σε κάποιο σαλόνι ως στατικό έργο τέχνης (παρά τους άθλιους προφυλακτήρες που επέβαλλε η αμερικάνικη νομοθεσία) για να το θαυμάζει με τους καλεσμένους του. Στη δεκαετία που ακολούθησε, το αυτοκίνητο ήταν στη βιτρίνα κάποιου εμπόρου και η χρήση του περιορίστηκε στην απολύτως απαραίτητη προκειμένου να διαπιστώνεται περιοδικά η άρτια λειτουργία του.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Countach έχει ακόμα τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης του εργοστασίου (Pirelli P Zero) με τα οποία παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη πριν από 33 χρόνια! Το μαύρο χρώμα του αμαξώματος παραμένει σε άψογη κατάσταση, όπως και το ανοιχτό γκρι δέρμα που βλέπουμε ως επένδυση της καμπίνας.

Η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι εξωφρενικά καλή για την ηλικία του και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της RM Sotheby’s που έχει αναλάβει τη δημοπράτησή του, η τιμή που υπολογίζεται πως θα φτάσει για να το αποκτήσει νέος ιδιοκτήτης, είναι από 750.000 έως 1.000.000 ευρώ. Με τα λίγα που ξέρουμε για τα αυτοκίνητα του είδους, ακόμα και η μέγιστη τιμή μοιάζει λογική για την κατάσταση του αυτοκινήτου που συνολικά έχει στο κοντέρ του… 249 μόλις χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά!
Δείτε το συγκινητικό «αντίο» των φίλων του Ken Block (+video)
Τι «έκλεψε» η Hyundai από τη Mercedes;

Advertisement