Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά!

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά!

ΝΕΑ

Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά!

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέστειλε για 6 μήνες τη διασύνδεση του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών από το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Σε 6μηνη αναστολή της διασύνδεσης του Εθνικού Μητρώου Παραγωγών (ΕΜΠΑ) από το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων (ΜΕΜΟ) προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά από παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr.

Ειδικότερα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε σχετική εγκύκλιο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Για διάστημα 6 μηνών, αναστέλλεται η διασύνδεση του ΜΕΜΟ με το ΕΜΠΑ στις περιπτώσεις εισαγωγέων εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων, προκειμένου οι υπόχρεοι εισαγωγείς να διευθετήσουν όλα τα ζητήματα με τον Ε.Ο.ΑΝ. και τα σχετιζόμενα συστήματα διαχείρισης.

Advertisement
Advertisement

Παρακαλούνται οι περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, όπως παράσχουν κάθε δυνατή σχετική ενημέρωση σε όλους τους εισαγωγείς μεταχειρισμένων οχημάτων που ασκούν εμπορική δραστηριότητα κατά την προσέλευσή τους για τη χορήγηση πρώτης άδειας κυκλοφορίας εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οχημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η αποσύνδεση του ΕΜΠΑ από το ΜΕΜΟ πραγματοποιήθηκε όπως άλλωστε είχαμε αποκαλύψει μετά την επίσκεψη μελών του ΣΕΕΑΕ αλλά και του Συλλόγου Μεταχειρισμένων Φορτηγών και ΙΧ των Τρικάλων στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Κατά την διάρκεια της συνάντηση τα μέλη των Εμπόρων μεταχειρισμένων ΙΧ και φορτηγών τόνιζαν ότι δεν είναι ούτε παραγωγοί αλλά ούτε και εισαγωγείς οπότε και δεν έπρεπε να υπογράψουν καμία σύμβαση με τις εταιρείες ανακύκλωσης.

Advertisement

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τελικά αποφάσισε την αποσύνδεση του ΕΜΠΑ από το ΜΕΜΟ ωστόσο μετά από πιέσεις στελεχών του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των μελών από τον ΣΕΕΑΕ και τον Σύλλογο των Εμπόρων φορτηγών και ΙΧ των Τρικάλων αποφασίστηκε να αποσταλούν ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιβεβαιωθεί αν τελικά οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν συμβάσεις με το Εθνικό Μητρώο Παραγωγών ή όχι.

Μέχρι λοιπόν να αποσταλεί η απάντηση από την ΕΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισαν την 6μηνη αναστολή του ΕΜΠΑ στο ΜΕΜΟ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη! Ξαναλλάζουν πάλι όλα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ
Ποια οχήματα απαγορεύεται να ταξινομηθούν την επόμενη τριετία;
Από «κόσκινο» χιλιάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ – Βαριά πρόστιμα