Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν αποκλείεται το αύριο του Nissan GT-R να είναι ηλεκτρικό

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν αποκλείεται το αύριο του Nissan GT-R να είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Δεν αποκλείεται το αύριο του Nissan GT-R να είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το τελευταίο επετειακό GT-R με θερμικό κινητήρα έχει γίνει ανάρπαστο με τη Nissan να ανακοινώνει πρόσφατα ότι κλείνει το slot των παραγγελιών μετά από τεράστια ζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Η αγάπη του κόσμου για το GT-R μπορεί να μετουσιωθεί σε μία… νέα ζωή για τον Godzilla των Ιαπώνων.

Μία τέτοια ζωή θα μπορούσε να έχει μονάχα ηλεκτρικό παρονομαστή για το αγαπημένο supercar, καθώς δεν μπορεί να εφοδιάζεται πλέον με θερμικούς κινητήρες. Σκεφτείτε ότι ήδη οι νόρμες σε ευρωπαϊκό έδαφος δεν επιτρέπουν την παρουσία του στη γηραιά ήπειρο εξαιτίας των υψηλών εκπομπών CO2 και του θορύβου. «Τί θα ήθελες να είσαι στην επόμενη ζωή σου;» θα μπορούσε να είναι μία ουτοπική ερώτηση στο πανίσχυρο μοντέλο της Nissan και της βελτιωτικής Nismo, με την απάντηση να έχει μονάχα ηλεκτρικό υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Και πριν προλάβετε να εκφράσετε τις ενστάσεις σας για ένα ηλεκτρικό «αποστειρωμένο» GT-R, πρώτοι οι Ιάπωνες δια στόματος του CEO της Nissan δήλωσαν πως δεν θα εγκρίνουν σε καμία των περιπτώσεων κάτι που δεν θα είναι αντάξιο του ονόματος του. Θα δώσουν με λίγα λόγια το πράσινο φως μονάχα για κάτι που θα ενθουσιάζει τα στελέχη, τον κόσμο, θα είναι γρήγορο και φυσικά θα πρέπει να είναι εναρμονισμένο με τους κανόνες σχετικά με τους ρύπους παγκοσμίως.

Θυμίζουμε πως το GT-R μετρά περισσότερα από 15 χρόνια παρουσίας, με το ιδιαίτερο κοινό του να το έχει αγκαλιάσει και να περιμένει πως και πως να κρεμάσει τις αφίσες και τα ημερολόγια με τη φωτογραφία του. Ο βρυχηθμός του πάντως δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη, έστω και αν παραμείνει αστραπιαίο όπως μας συστήθηκε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ο ήχος «σκότωσε» τον Godzilla
Ένα πειραγμένο GT-R ρυμουλκεί… νταλίκα στο χιόνι (+video)
Πότε θα έρθει και πως θα μοιάζει το νέο Νissan GT-R;

Advertisement