Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει και πως θα μοιάζει το νέο Νissan GT-R;

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθει και πως θα μοιάζει το νέο Νissan GT-R;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει και πως θα μοιάζει το νέο Νissan GT-R;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ μοντέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να περάσει επιτέλους στην επόμενη γενιά του, με τις φήμες για το σχέδιο και τα μηχανικά του μέρη να έχουν φουντώσει.

Advertisement
Advertisement

Λίγα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην παραγωγή αυτή την στιγμή έχουν δημιουργήσει τον μύθο που έχει ο “Γκοντζίλα”. Το Nissan GT-R, παρά τα πολλά χρόνια που είναι στην παραγωγή (14 συναπτά σε αυτή την γενιά του, την R-35) συνεχίζει να προκαλεί με την παρουσία του και τα οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Έχει έρθει όμως ο καιρός της παρουσίασης ενός νέου μοντέλου, το οποίο ήδη ετοιμάζεται, με την κωδική ονομασία R-36 και χρονικό ορίζοντα παρουσίασης το 2023. Μέχρι τότε θα έχουμε δει διάφορες ειδικές εκδόσεις, όπως το GT-R της Italdesign και των 900.000 ευρώ, ενώ έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διάφορες εκδοχές και εικασίες για την σχεδιαστική κατεύθυνση που θα πάρει το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πολύ εντυπωσιακό σχέδιο, επιβλητικό σε εμφάνιση και με κάποιες λεπτομέρειες που θα το κάνουν πολύ ξεχωριστό στον δρόμο. Θα έχει επίσης αναφορές σε παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας, κάτι που όπως είδαμε συνηθίζει με το νέο Νissan Z.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη θα έχει μάλλον τρίλιτρο κινητήρα V6 και πιθανόν κάποια μορφή υβριδικού συστήματος. Η ισχύς θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα 600 άλογα της τρέχουσας έκδοσης Nismo.

Advertisement

Πάντως στο πρωτότυπο Νissan 2020 Vision στο Gran Turismo υπάρχει ήδη μία πρώτη απεικόνιση μίας ιδέας για το νέο μοντέλο με την ισχύ να ξεπερνά τους 700 ίππους, αν και θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος για να περάσουν τους περιορισμούς ρύπων της Ευρώπης.

Advertisement

Το σίγουρο είναι ότι για δύο ακόμα χρόνια μέχρι την τελική του παρουσίαση, ο νέος “Γκοντζίλα” θα μας απασχολεί συχνά-πυκνά. Η ανανέωση του GT-R θα είναι ένα από τα αγαπημένα σίριαλ των επόμενων ετών, με πολλά επεισόδια και σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα κατάληξη αν κρίνουμε από τις εκφρασμένες προθέσεις των ανθρώπων της Νissan όχι απλά να μείνουν πιστοί στην ιστορία του μοντέλου, αλλά και να την ξεπεράσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο «καυτό» μπορεί να είναι ένα υβριδικό Nissan GT-R;
Αυτό είναι το ανανεωμένο Nissan GT-R (+video)
Με πάνω από 600 PS το καινούργιο Nissan GT-R