Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Daytona SP3: Η κούκλα της Ferrari στην πίστα (+video)

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Daytona SP3: Η κούκλα της Ferrari στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Daytona SP3: Η κούκλα της Ferrari στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Το πιο πρόσφατο μέλος της special σειράς μοντέλων Icona παρελαύνει στην πίστα, συνοδεία δύο θρυλικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Προτού προλάβει να καταλαγιάσει η σκόνη από την αποκάλυψη της Ferrari Daytona SP3, οι άνθρωποι της εταιρείας από το Μαρανέλο φροντίζουν να μας δώσουν μια πρώτη γεύση για τις ικανότητές του υπερ-σπάνιου μοντέλου των 2 εκ. ευρώ.

Το νέο κομψοτέχνημα – που αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας μοντέλων “Icona” –  έδωσε δυναμικό «παρών» στην ετήσια εκδήλωση “Finali Modiali 2021”. Το event διεξήχθη στην πίστα του Mugello όπου παρευρέθηκαν μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Scuderia.

Η Daytona SP3 έκανε μερικούς αναγνωριστικούς γύρους, στην πίστα της Τοσκάνης, στην Ιταλία, χωρίς ωστόσο να είναι μόνη της. Από κοντά της και τα μοντέλα που λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της: Οι Ferrari 340 P4s και 412P.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η Daytona SP3 αποτελεί… ωδή στην πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της Scuderia και αποτίνει φόρο τιμής στα αγωνιστικά της που πρωταγωνίστησαν στον 24ωρο αγώνα της Daytona, το 1967.

Το ιταλικό κομψοτέχνημα κινείται από έναν V12 6.500 κ.εκ., ο οποίος παράγει 840 PS στις 9.250 σ.αλ. και 697 Nm ροπής στις 7.250 σ.α.λ.

Advertisement

Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων που συνδράμει στην ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 2,85 δλ., με το 0-200 χλμ./ώρα να έρχεται σε 7,4 δλ. Εντυπωσιακή είναι και η τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Daytona SP3 είναι το τρίτο κατά σειρά μέλος της σειράς “Icona”, ενός προγράμματος της Ferrari που αφορά την κατασκευή κάποιων special μοντέλων, εμπνευσμένων από κάποια θρυλικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

Advertisement

Την οικογένεια Icona εγκαινίασαν οι Ferrari Monza SP1 και Monza SP2 που αποτίνουν φόρο τιμής στη Ferrari 166 MM του 1948.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Έρχονται και άλλες Icona
Kι όμως κάποιος αγόρασε αυτή την ταλαίπωρη Ferrari 400i Limo
H Ferrari Daytona SP3 είναι ένα hypercar ωδή στο παρελθόν

Advertisement