Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kι όμως κάποιος αγόρασε αυτή την ταλαίπωρη Ferrari 400i Limo

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kι όμως κάποιος αγόρασε αυτή την ταλαίπωρη Ferrari 400i Limo

ΝΕΑ

Kι όμως κάποιος αγόρασε αυτή την ταλαίπωρη Ferrari 400i Limo

ΝΕΑ

Κάποιος -στην Αμερική, που αλλού;- πλήρωσε για να αποκτήσει την μεταποιημένη σε λιμουζίνα Ferrari 400i και να χαρεί τη μοναδικότητά της.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari 400i είναι από μόνη της αρκετά περίεργο θέαμα μια και δεν έσπασε ακριβώς τα ταμεία κατά τη διάρκεια της διάθεσής της στις αγορές ανά τον κόσμο.

Τα παράδοξα όμως που αφορούν το μοντέλο αλλά και τη συγκεκριμένη περίτπωση, δεν σταματούν εκεί. Η 400i με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, που ανήκει στην ολιγομελή οικογένεια των 2+2 μοντέλων της Ferrari, δεν εισήχθη ποτέ επισήμως στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ελάχιστες ήταν οι Ferrari 400i που πέρασαν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και μια από αυτές, «προσγειώθηκε» στην πολιτεία του Orange όπου και έμεινε για 11 χρόνια. Ωστόσο, δεν διατηρήθηκε στην αρχική του κατάσταση, καθώς μετατράπηκε σε λιμουζίνα και πρόσφατα πουλήθηκε σε δημοπρασία για περίπου 17.500 ευρώ από το Garage Dream Auctions.

Περιττό να πούμε ότι αυτή η Ferrari 400i, την οποία σχεδιαστικά –στην αυθεντική της μορφή- υπογράφει ο Pininfarina, δέχτηκε εκτενείς επεμβάσεις και με την ευκαιρία, ανακατασκευάστηκαν όποια προβληματικά σημεία εντοπίστηκαν όταν «γδύθηκε». Ο στόχος των επεμβάσεων, ήταν η επιμήκυνση του αμαξώματος.

Advertisement

Αυτό επιτεύχθηκε με αρκετούς αυτοσχεδιασμούς από τη μεριά του συνεργείου που ανέλαβε τις επεμβάσεις. Στο εσωτερικό, η λιμουζίνα Ferrari 400i απέκτησε δερμάτινη επένδυση σε όλη την καμπίνα της, μαζί με προσκέφαλα που φέρουν ραφτό το σήμα της Ferrari. Υπάρχουν ακόμη και πτυσσόμενες οθόνες μια και χωρίς κάτι τέτοιο, δεν λογίζεται λιμουζίνα.

Advertisement

Ο 12κύλινδρος κινητήρας 4,8 λίτρων αποδίδει 340 ίππους και έχει παραμείνει «απείραχτος» κάτω από το εμπρός καπό. Στο συνολικό χιλιομετρητή του αυτοκινήτου, έχουν καταγραφεί περί τα 24.000 χιλιόμετρα– αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο έπαιξαν αυτά το ρόλο τους, στην απόφαση κάποιου να αγοράσει το αυτοκίνητο.

Εδώ που τα λέμε βέβαια, ακόμα και για κάποιον που υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να «κοιτάζει» τις Ferrari, τα 17.500 ευρώ που δαπανήθηκαν για να αγοραστεί το αυτοκίνητο, είναι μάλλον δελεαστική τιμή. Αρκεί να έχει κάποιο χώρο για να την παρκάρει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H ΒR20 είναι η νέα μοναδική Ferrari
Πάει για ένα ακόμα ρεκόρ η Ferrari το 2021
Ο εντυπωσιακός ήχος της υβριδικής Ferrari Purosangue (+video)