Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dallara EXP: 500 άλογα, και μόλις 890 κιλά (video)

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dallara EXP: 500 άλογα, και μόλις 890 κιλά (video)

ΝΕΑ

Dallara EXP: 500 άλογα, και μόλις 890 κιλά (video)

ΝΕΑ

Με ισχύ 500 PS και βάρος μόλις 890 άλογα, η ακραία Dallara EXP βρίσκει πεδίο εκτόνωσης αποκλειστικά εντός της πίστας.

Advertisement
Advertisement

«Η Dallara EXP δεν είναι ένα αυτοκίνητο για να φυλάσσεται στο γκαράζ, λες και είναι κάποιο τρόπαιο. Είναι ένα  “όπλο” προοριζόμενο για πραγματικούς ειδήμονες που φτιάχτηκε ώστε να αντιπροσωπεύσει τις υψηλότερες αξίες της ιστορικής εταιρείας μας και να γίνει η αιχμή του δόρατός της».

Αυτά τα λόγια επέλεξαν οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας, προκειμένου να μας συστήσουν το νέο πανίσχυρο δημιούργημά τους, την Dallara EXP.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο βασίζεται στη Stradale, αλλά μπορεί να βιωθεί αποκλειστικά εντός των στενών ορίων μιας πίστας. Κινείται από τον ίδιο τούρμπο τετρακύλινδρο EcoBoost των 2.300 κ.εκ., υποβληθείς σε τροποποιήσεις που εκτοξεύουν την απόδοσή του στα 500 PS (+100) και 700 Nm (+200) ροπής.

Απογυμνωμένη από οροφή και παρμπρίζ και αρματωμένη με αεροδυναμικό bodykit, το βάρος της δεν ξεπερνά τα 890 κιλά και η κάθετη δύναμη σε ταχύτητα 290 χλμ./ώρα αγγίζει τα 1.249 kg.

Advertisement

Το ταλέντο της ενισχύουν και τα σλικ ελαστικά που αποτελούν σύμμαχό της στην ανάπτυξη πλευρικής επιτάχυνσης μεγαλύτερης των 2,7 G, ένα νούμερο που φθονείται από τα περισσότερα γνωστά υπεραυτοκίνητα.

Advertisement

Όσο για τις ικανότητές της; Σε βίντεο που είναι αναρτημένο στο κανάλι της στο Youtube μπορείτε να την δείτε να βολτάρει στην πίστα. Πίσω από το τιμόνι της o CEO της Dallara, Andrea Pontremoli, και σε ρόλο ενθουσιώδους θεατή, ο θρυλικός ιδρυτής της, Giampaolo Dallara.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20; (video)
Νέα Porsche Cayenne Turbo GT: Θηρίο 640 ίππων (video)
H Κινέζα… Ken Block με Honda Civic 450 PS (video)

Advertisement