Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20; (video)

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20; (video)

ΝΕΑ

Πώς κατασκευάζεται η Maserati MC20; (video)

ΝΕΑ

Η Maserati μας ταξιδεύει νοερά στο λαμπερό παρελθόν της και μας καλεί να επισκεφτούμε το εμβληματικό εργοστάσιό της, στη Μοντένα. Εκεί που παίρνει σάρκα και οστά η εντυπωσιακή MC20.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται η εμβολιαστική εκστρατεία στις ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο τον απεγκλωβισμό από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους καταργείται, η εμπορική δραστηριότητα ανακάμπτει και οι πολίτες ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Προτού, ωστόσο, βαδίσουμε σε… ρυθμούς κανονικότητας, πολλές δραστηριότητες είχαν παγώσει, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία σημαντικού αριθμών εργοστασίων. Και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στον τομέα της παραγωγής, αλλά και των δευτερευουσών δραστηριοτήτων, όπως είναι τα προγράμματα επισκέψεων στις μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Εξαίρεση δεν αποτελεί το εργοστάσιο της Maserati στη Μοντένα, ένας πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμου. Πλέον, η ιταλική μάρκα ανοίγει ξανά τις πύλες της στο κοινό και κάνει κάλεσμα μέσω ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος  βίντεο. Σε αυτό μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για τις μεθόδους που αφορούν την εξέλιξη του μοντέλου-ναυαρχίδα της, MC20.

Αυτό κινείται από έναν τούρμπο V6 3.000 κ.εκ. αποδοσης 630 PS και 730 Nm ροπή ο οποίος συνεργάζεται με 8τάχυτυτο αυτόματο κιβωτίο DCT και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η τελική ταχύτητα είναι 325 χλμ./ώρα, για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτούνται λιγότερα από 3,0 δλ. και το 0-200 χλμ./ώρα αποτελεί υπόθεση 8,8 δλ.

Advertisement

Κατασκευασμένη σε μεγάλο ποσοστό από ανθρακονήματα, η McLaren MC20 ζυγίζει λιγότερα από 1.500 κιλά και «απολαμβάνει» αναλογία κιλών ανά ίππο 2,3 κλ./PS.

Advertisement

Σημειώνεται πως η περιήγηση στο εργοστάσιο της Maserati διαρκεί μία ώρα και περιλαμβάνει «μάθημα ιστορίας» πάνω σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της μάρκας, περιοδεία στο τμήμα κατασκευής των κινητήρων, αλλά και βόλτα στο κατάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Maserati MC20
Νέα αμιγώς ηλεκτρική Maserati Granturismo
Η Maserati MC20 θα μπορούσε να είναι μία σύγχρονη Dino (video)

Advertisement