Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δαγκάνες της Brembo που… φωτίζουν! (+video)

Ελλάδα 10:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δαγκάνες της Brembo που… φωτίζουν! (+video)

ΝΕΑ

Δαγκάνες της Brembo που… φωτίζουν! (+video)

ΝΕΑ

Ένα νέο πρωτότυπο project ετοιμάζει η γνωστή εταιρεία κατασκευής συστημάτων πέδησης, Brembo, το οποίο θα μπορεί ο χρήστης να ελέγχει τις δαγκάνες του οχήματός του μέσω του… smartphone του.

Advertisement
Advertisement

Η Brembo είναι μία από τις εταιρείες, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και ακολουθεί την τάση της εποχής. Αυτό εφαρμόζει και στο πρόσφατο -περίεργο- project, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπη μορφή και φέρει την ονομασία G Sessanta.

Η Brembo ξεκίνησε την εξέλιξη των G Sessanta από το 2019, όταν παρουσίασε τα πρώτα της σχέδια στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ουσιαστικά πρόκειται για δαγκάνες του συστήματος πέδησης του οχήματος, οι οποίες μπορούν να φωτιστούν ανάλογα με την “ψυχολογία” του ιδιοκτήτη. Αυτό επιτυγχάνεται με τον τελευταίο να ελέγχει τον χρωματισμό μέσω του smartphone του και να επιλέγει ακριβώς την απόχρωση του γούστου του.

Advertisement
Advertisement

Δεν πρόκειται όμως μόνο για μια αισθητική πινελιά
Σίγουρα θα δείχνει πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό το όχημά σας, όταν αυτό βρίσκεται εν κινήσει τη νύχτα και εξοπλίζεται με τα G Sessanta calipers, αλλά δεν πρόκειται μόνο για αυτό. Οι χρωματισμοί μπορεί να είναι και ένας “δίαυλος επικοινωνίας” ανάμεσα στα φρένα και τον οδηγό. Αν για παράδειγμα η κατάσταση του συστήματος πέδησης αρχίζει και υπερθερμαίνεται, τότε τα καπάκια των δαγκάνων φέρουν κόκκινη απόχρωση (θα είναι άμεσα ορατό και αντιληπτό) και ταυτόχρονα ο οδηγός θα ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής του smartphone για την ακριβή θερμοκρασία τους.

Advertisement

Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης του ιδιοκτήτη για το επίπεδο που βρίσκονται τα τακάκια και αν χρειάζονται άμεση αντικατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σχεδίαση των G Sessanta έχουν αρκετές επιρροές από τα πρώτα φρένα που είχαν παρουσιαστεί από την Brembo, το 1972.

Advertisement

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Brembo αγόρασε μερίδιο της Pirelli
Brembo: H τέχνη συναντά το φρενάρισμα στις δαγκάνες της!
Brembo: Νέες δαγκάνες φρένων για supercars

Advertisement