Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brembo: Νέες δαγκάνες φρένων για supercars

Ελλάδα 8:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brembo: Νέες δαγκάνες φρένων για supercars

ΝΕΑ

Brembo: Νέες δαγκάνες φρένων για supercars

ΝΕΑ

Η Brembo μόλις αποκάλυψε αυτό που αποκαλείται «επαναστατική» δαγκάνα φρένων, με προορισμό τι άλλο από την χρήση της στα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης (supercars) στο Auto Show 2018 της Νέας Υόρκης. Για πάμε να μάθουμε περισσότερα για τη διάσημη εταιρία κατασκευής συστημάτων πέδησης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο κατασκευαστής συστημάτων πέδησης πέτυχε σημαντική εξοικονόμηση βάρους με αυτό το νέο σχεδιασμό, συγκεκριμένα 400 γραμμάρια ανά τροχό. Αυτό, σύμφωνα με την Brembo, της επιτρέπει να έχει καλύτερη αναλογία βαρύτητας προς δυσκαμψία χρησιμοποιώντας αλουμινένια δομή: Σε σύγκριση με άλλες δαγκάνες με την ίδια δυσκαμψία, η νέα είναι τουλάχιστον 8% ελαφρύτερη. Για να τη φτιάξει, η Brembo αξιοποίησε ένα λογισμικό εργαλείο που επιτρέπει στους μηχανικούς να προσομοιώσουν την ακαμψία ενός εξαρτήματος και να αναγνωρίσουν το πλεονάζον υλικό. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι μια νέα γεωμετρία για βελτιστοποιημένη απόδοση. Ταυτόχρονα, η άντληση πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό βοήθησε επίσης τόσο στην ιδανική γεωμετρία όσο και στη μείωση της μάζας.

Advertisement
Advertisement

Οπτικά, εκτός από το ότι μοιάζει με ένα Batarang (το όπλο του Batman), η νέα δαγκάνα διαθέτει ελαχιστοποιημένες καμπύλες και μείωση υλικού στην περιοχή του εμβόλου, γεγονός που αποτελεί λόγο για τον οποίο η Pagani επέλεξε να την τοποθετήσει στο supercar των 720 ίππων που διαθέτει στη γκάμα της, την Huayra. Η Brembo αναφέρει επίσης ότι η νέα δαγκάνα μπορεί να ταιριάζει απόλυτα με το σχήμα και τα χρώματα των αποκλειστικών μοντέλων, ενώ παράλληλα κάνει καλύτερη δουλειά προκειμένου να χαλιναγωγήσει τις… εξωτικές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα πανίσχυρα supercars.

Brembo-launches-new-caliper-design-tsiro-640