Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Spring – Θα γίνει best-seller και στην Ελλάδα;

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Spring – Θα γίνει best-seller και στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Dacia Spring – Θα γίνει best-seller και στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Όσο μετράμε αντίστροφα για την άφιξή του στη χώρα μας, το «φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς» στην Ιταλία γίνεται ανάρπαστο.

Advertisement
Advertisement

Έχει χαρακτηριστεί ως το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς. Ως το όχημα που θα εκδημοκρατίσει την ηλεκτροκίνηση, που θα προσφέρει χαμηλό κόστος κίνησης, χωρίς η αγορά του να απαιτεί μια περιουσία.

Πρόκειται για το Spring, το μικρό μηδενικών ρύπων crossover της Dacia που υπηρετεί το όραμα της μάρκας για κατασκευή value for money αυτοκινήτων και στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Το Dacia Spring αναμένεται εντός των επόμενων μηνών και στην ελληνική αγορά, με τους διοικούντες να προβάλλουν αρκετά αισιόδοξοι για την εμπορική του πορεία.

Advertisement
Advertisement

Και οι βλέψεις τους μόνο αβάσιμες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, δεδομένου ότι το Spring γνωρίζει μεγάλη ζήτηση σε αρκετές γωνιές της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ρουμανικό μοντέλο κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, με 1.876 αντίτυπα.

Advertisement

Μάλιστα, το Spring δεν κάνει πρωταθλητισμό μόνο στην ολιγομελή – προσώρας-  κατηγορία των 100% ηλεκτρικών, δεδομένου ότι έχει καταφέρει να εδραιωθεί ανάμεσα στα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα –ανεξαρτήτως κατηγορίας και συστήματος κίνησης.

Advertisement

Ειδικότερα, βρέθηκε στην 11η θέση των συνολικών πωλήσεων του Σεπτεμβρίου, εκτοπίζοντας μερικές από τις παραδοσιακές δυνάμεις, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης που εκπροσωπεί τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιταλία, UNRAE.

Υπενθυμίζουμε ότι το Spring βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-A, με τις διαστάσεις του να είναι compact, χαρίζοντάς του την απαραίτητη ευελιξία για άκοπη κίνηση εντός του αστικού ιστού. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει το μήκος του που, μολονότι περιορίζεται σε 3,73 μ., δεν υπονομεύει την ευρυχωρία της καμπίνας η οποία φιλοξενεί έως και 4 επιβάτες. Ικανοποίηση φαίνεται πως θα χαρίζει και ο χώρος αποσκευών, όπως δείχνει η τιμή των 300 λτ.

Advertisement

Το αστικό προφίλ του Spring καταδεικνύει και ο ηλεκτροκινητήρας των 45 ίππων που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 26,8 kWh, για αυτονομία κίνησης 305 χλμ. (σε αστικό κύκλο βάσει WLTP).

Σημειώνεται ότι το Dacia Spring στην Ιταλία κοστίζει κάτω από τα 20.000 ευρώ (χωρίς την κρατική επιδότηση), όταν στην Γαλλία ξεκινά από περίπου 12.000 ευρώ (μαζί με το οικολογικό bonus).

Ιδιαίτερα προσιτό θα είναι και στην ελληνική αγορά όπου αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Dacia Jogger: Προσιτό 7θέσιο που θα πρωταγωνιστήσει
Νέο Dacia Duster: Στιλ με ουσία
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (video)