Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Sandrider: Στο δρόμο για το Dakar!

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Sandrider: Στο δρόμο για το Dakar!

ΝΕΑ

Dacia Sandrider: Στο δρόμο για το Dakar!

ΝΕΑ

Η Dacia αποκαλύπτει το Sandrider, ένα πρωτότυπο που θα λάβει μέρος στο Ράλλυ Dakar.

Advertisement
Advertisement

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Dacia Manifesto, το Sandrider πρόκειται να μπει στην κατηγορία Ultimate T1+.

Η συμμετοχή στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ένα τρόπος για τη Dacia να δοκιμάσει τη δική της προσέγγιση στην έννοια του ουσιαστικού μέσα από τα πιο σκληρά εδάφη. Το Sandrider πρόκειται να χρησιμοποιεί συνθετικά καύσιμα από την Aramco.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά της για τον επαναπροσδιορισμό του ουσιαστικού, η Dacia πρόκειται από το 2025, να λάβει μέρος στο Ράλλυ Dakar και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Raid (W2RC).

Advertisement
Advertisement

Αντιμετωπίζοντας μερικά από τα πιο απαιτητικά και πιο σκληρά εδάφη του κόσμου, η Dacia αποκαλύπτει το μοντέλο που θα την εκπροσωπήσει, το Sandrider, ένα πρωτότυπο που σχεδιάστηκε για να κερδίσει.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Manifesto, το εργαστήριο νέων ιδεών της Dacia που παρουσιάστηκε το 2022, το Sandrider είναι ένα εντελώς νέο όχημα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αγώνες rally-raid.

Advertisement

Το μοντέλο βασίζεται στην αγωνιστική τεχνογνωσία του Ομίλου Renault και της Prodrive, μίας αγγλικής εταιρείας που ειδικεύεται στους αγώνες αυτοκινήτων.

Σε συνάφεια με τη γνωστή πλέον προσέγγιση της Dacia, το Sandrider σχεδιάστηκε με γνώμονα τα θεμελιώδη στοιχεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δηλαδή τις επιδόσεις και τη νίκη.

Η πρώτη του αγωνιστική παρουσία είναι τον Οκτώβριο

Advertisement

Το Sandrider θα ξεκινήσει μια σειρά εντατικών δοκιμών εξέλιξης σε πολλές χώρες. Το ντεμπούτο του στην αγωνιστική σκηνή θα πραγματοποιηθεί στο Rallye du Maroc του 2024, το σκέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid (W2RC) που διεξάγεται στο Μαρόκο από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου του 2024.

Οι Dacia Sandriders, η επίσημη ομάδα οδηγών της Dacia για το πρωτάθλημα W2RC, θα λάβει μέρος στο πρώτο της Dakar και στα υπόλοιπα σκέλη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid, του 2025.

Advertisement

Η αγωνιστική ομάδα των Dacia Sandriders αποτελείται από τρία πληρώματα που συνδυάζουν εμπειρία, ταλέντο και ενθουσιασμό.

Ο 49χρονος Γάλλος rallyman Sébastien Loeb, με 9 συνεχόμενους τίτλους στο WRC από το 2004 έως το 2012. Είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός αγώνων Ράλλυ, ενώ συχνά θεωρείται ως ένας εκ των καλύτερων οδηγών ράλλυ όλων των εποχών.  Ο Sébastien Loeb συμμετέχει στο Dakar από το 2016. Θα έχει συνοδηγό τον Fabian Lurquin.

Η 32χρονη οδηγός Ράλι Cristina Gutierrez Herrero, είναι ένα γνωστό όνομα στους αγώνες cross-country. Έχει ήδη λάβει μέρος σε οκτώ ράλλυ Ντακάρ μεταξύ 2017 και 2024.

Η Cristina κατέκτησε το 2021 το Παγκόσμιο Κύπελλο αγώνων Cross-Country, στην κατηγορία T3. Τον Ιανουάριο του 2024, έγινε η δεύτερη γυναίκα που κέρδισε σε μια κατηγορία (Challenger) του Dakar, μετά τη Jutta Kleinschmidt που κατέλαβε την 1η θέση γενικής. Συνοδηγός της Cristina θα είναι ο Pablo Moreno Huete.

Ο Nasser Al-Attiyah είναι πέντε φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου cross-country και δύο φορές νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid.

Ένας πραγματικός θρύλος του Ντακάρ, έχοντας κερδίσει αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα πέντε φορές. Συνοδηγός του Nasser θα είναι ο Mathieu Baumel.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ DACIA SANDRIDER:

FIA class: Ultimate T1+
Σασί : σωληνωτό
Αμάξωμα: από ανθρακονήματα
Κινητήρας: 3λιτρος V6, twin-turbo, άμεσου ψεκασμού
Μέγιστη ισχύς : 265 kW/360 bhp στις 5.000 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή: 539Nm στις 4.250 σ.α.λ.
Μετάδοση: 4X4
Κιβώτιο: Σειριακό 6 σχέσεων
Ανάρτηση εμπρός/πίσω: διπλά ψαλίδια
Διαδρομή ανάρτησης: 350 mm
Τροχοί: Αλουμινένιες ζάντες 17 ιντσών
Ελαστικά: BF Goodrich, 37 ιντσών
Μήκος χ πλάτος χ ύψος : 4.140 x 2.290 x 1.810 mm
Μεταξόνιο : 3.000 mm
Εμπρός/πίσω πρόβολοι: 590/550 mm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στη Dacia τρελάθηκαν! Που δίνουν «τζάμπα» το Spring; (+video)
Το νέο Dacia Duster έρχεται σε τιμή έκπληξη
Δοκιμή: Dacia Spring Extreme Electric 65