Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia: Δεν βιαζόμαστε για το ηλεκτρικό Duster

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia: Δεν βιαζόμαστε για το ηλεκτρικό Duster

ΝΕΑ

Dacia: Δεν βιαζόμαστε για το ηλεκτρικό Duster

ΝΕΑ

Το νέας γενιάς Duster που παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγο καιρό είναι ένα μεγάλο βήμα για τη Dacia. Όμως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να περιμένει.

Advertisement
Advertisement

Το Dacia Duster δεν θα υιοθετήσει την πλήρη ηλεκτροκίνηση πριν από τη δεκαετία του 2030, σύμφωνα με τον Denis Le Vot, διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας.

Ο Le Vot εξέφρασε αβεβαιότητα σχετικά με τη μετάβαση του Duster στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar.

Με το νέο Duster να αναμένεται να παραμείνει στην αγορά για περίπου οκτώ ακόμη χρόνια, η μάρκα επικεντρώνεται στην εισαγωγή υβριδικών συστημάτων κίνησης και όχι στην άμεση μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

Ο Le Vot υπογράμμισε ότι μέχρι περίπου το 2032, θα υπάρχει πιθανότατα επαρκής χώρος στην αγορά για το Duster που θα χρησιμοποιεί κυρίως κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τόνισε ότι ενώ η Dacia, υπό την ομπρέλα της Renault, αναγνωρίζει την ενδεχόμενη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, η μάρκα δεσμεύεται να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για τις ανάγκες κινητικότητας σε κάθε στάδιο της αγοράς.

Η εταιρία θεωρεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ως το βασικό της στήριγμα, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο ως σταθεροποιητικός παράγοντας για τον Όμιλο Renault εν μέσω ενός αβέβαιου βιομηχανικού τοπίου.

Advertisement

Ο Le Vot διευκρίνισε ότι η μάρκα μειώνει σταδιακά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με την εισαγωγή επιλογών υγραερίου (LPG), ακολουθούμενων από πλήρως υβριδικά συστήματα όταν αυξηθεί η ζήτηση στην αγορά.

Advertisement

Παραδεχόμενος ότι η πλήρης ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στον ορίζοντα για την Dacia, ο Le Vot τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα για αυτή τη μετάβαση εξαρτάται από τους επιμέρους κύκλους των μοντέλων και τη ζήτηση από τις διάφορες διεθνείς αγορές.

Ανέφερε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει μια διπλή γκάμα -ένα μείγμα ηλεκτρικών και συμβατικών εκδόσεων- καθώς η αγορά εξελίσσεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος θα κόψει το νήμα πρώτος; Τα best seller της Ευρώπης
H Dacia στο πνεύμα της περιπέτειας
H Dacia κάνει την κίνηση ματ στους Κινέζους

Advertisement