Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CUPRA Born VZ: Με 326 άλογα!

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA Born VZ: Με 326 άλογα!

ΝΕΑ

CUPRA Born VZ: Με 326 άλογα!

ΝΕΑ

Η CUPRA παρουσίασε τη νέα και πλούσια έκδοση του Born, ενημερώνοντας σχετικά με τις λεπτομέρειες. Πότε θα το δούμε στους δρόμους;

Advertisement
Advertisement

Η CUPRA παρουσίασε το Born VZ (από το Veloz που στα ισπανικά σημαίνει «γρήγορο»), την ισχυρότερη έκδοση του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου. Η αυτοκινητοβιομηχανία από το Μαρτορέλ δεν έχει αυξήσει απλά την ιπποδύναμη, αλλά έχει εξελίξει μία συνολικά πιο σπορ και επιθετική έκδοση.

Συγκεκριμένα, το πισωκίνητο Born VZ αποδίδει 326 ίππους και 545 Nm ροπής και οι Ισπανοί τονίζουν ότι θα ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Η τελική του μάλιστα, πρόκειται να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, τα «μπάκετ» καθίσματα αντικαθιστούν τα συμβατικά της απλής έκδοσης, ενώ έχουν προστεθεί paddles πίσω από το τιμόνι για πλήρη διαχείριση της ανάκτησης της ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με τις ταπεινές του εκδόσεις, το Born VZ θα προσφέρει πιο δυναμική οδήγηση, χάρη στην σπορ ρύθμιση της ανάρτησης, την ταχύτερη ανταπόκριση του τιμονιού, αλλά και τα καλύτερα τόσο σε αίσθηση όσο και σε αποτελεσματικότητα φρένα.

Εξωτερικά, το Born VZ θα κοσμείται από νέες ζάντες 20 ιντσών με σπορ ελαστικά. Ταυτόχρονα, το έμβλημα VZ θα αποτυπώνεται έντονα στο πίσω μέρος, για να ξεχωρίζει εύκολα από τα απλά Born.

Advertisement

Η CUPRA θα διαθέσει νέα χρώματα για όποιον επιλέξει την ισχυρότερη έκδοση του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου. Η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει πως με το VZ θέλει να πετύχει την τέλεια αρμονία μεταξύ ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων.

Advertisement

Το Born VZ αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά από το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: CUPRA Born 58 kWh 204 PS
Νέο προωθητικό πρόγραμμα για το CUPRA Born
Το CUPRA Charging Map κάνει τη χρήση ενός CUPRA ευκολότερη