Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Crossover έκδοση ετοιμάζει η Opel για το Astra

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Crossover έκδοση ετοιμάζει η Opel για το Astra

ΝΕΑ

Crossover έκδοση ετοιμάζει η Opel για το Astra

ΝΕΑ

Πριν από λίγους μήνες η Opel παρουσίασε τη νέα γενιά Astra σε μορφή πεντάθυρου hatchback και επιβεβαίωσε ότι στη γκάμα θα ενταχθεί και ένα Station Wagon. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η γκάμα του Astra θα περιλαμβάνει και μια τρίτη εκδοχή με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και στυλ εμπνευσμένο από crossover.

Advertisement
Advertisement

Το, φημολογούμενο, Opel Astra Cross, με την εσωτερική κωδική ονομασία OV54, θα γίνει άμεσος αντίπαλος του Volkswagen Golf Alltrack , του Toyota Corolla Trek και του Ford Focus Active Wagon.

Το πιο εύλογο σενάριο για την εμφάνιση του Astra Cross θα είναι, μια έκδοση του Astra Sports Tourer με ανάρτηση, η οποία θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος πλαστικές ποδιές ακριβώς όπως το  Insignia Country Tourer.

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα η Opel να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική και να δημιουργήσει ένα crossover με βάση το Astra παρόμοια με αυτή της Toyota Corolla Cross, η οποία διαθέτει ένα εντελώς επανασχεδιασμένο αμάξωμα σε σύγκριση με την hatchback Toyota Corolla.

Advertisement
Advertisement

Αυτή όμως θα απαιτούσε μεγαλύτερη επένδυση στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη (μαζί με χρήματα) και δεν είναι σίγουρο αν αυτό έχει νόημα για μια εταιρεία που ήδη προσφέρει τα SUV Mokka, Crossland και Grandland.

Σε κάθε περίπτωση, το Astra Cross θα δανειστεί κινητήρες από το κανονικό Astra, όπως: Ο turbo τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων που αποδίδει 110 ή 130 ίππους, ο τετρακύλινδρος turbodiesel 1,5 λίτρων και δύο plug-in υβριδικές παραλλαγές που παράγουν συνδυαστικά 180 ή 225 PS.

Τέλος, μπορεί να υπάρξει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση καθώς η Opel επιβεβαίωσε το Astra-e για το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το πιο ευρύχωρο Opel Astra
To νέο Opel Astra στην ηλεκτρική εποχή
30 Χρόνια Opel Astra: Το κόμπακτ και όμορφο best seller

Advertisement