Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το πιο ευρύχωρο Opel Astra

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το πιο ευρύχωρο Opel Astra

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το πιο ευρύχωρο Opel Astra

ΝΕΑ

Πιστή στην «κάραβαν» παράδοση και η νέα γενιά του δημοφιλούς Astra θα διαθέτει station wagon έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει στη διάρκεια του 2022.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Astra θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες αφίξεις στην μικρομεσαία κατηγορία, η οποία μπορεί να έχει περάσει σε δεύτερη προτεραιότητα σε σχέση με τα SUV αλλά παραμένει μια από τις σημαντικότερες της αγοράς. Άλλωστε, μοντέλα όπως τα Ford Focus, VW Golf, Peugeot 308, Toyota Corolla κ.α. εξακολουθούν να προσελκύουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Τώρα, σχετικά με το νέο Astra το newsauto.gr θα έχει την ευκαιρία να σας μεταφέρει τις πρώτες του οδηγικές εντυπώσεις κάπου μέσα στο Νοέμβριο από την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα που θα γίνει στην Γερμανία. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και μέσα στην ίδια χρονιά το hatchback να πλαισιωθεί από την station έκδοση.

Η οποία μπορεί να μην έχει ακόμη αποκαλυφθεί αλλά εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές αποκλειστικές ψηφιακές εικόνες που βασίζονται στο πεντάθυρο Astra. Και όπως είναι λογικό η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει από την μεσαία κολόνα και πίσω και συγκεκριμένα το πίσω μέρος όπου θα εναρμονίζεται με σχεδιαστική επιτυχία με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Λογικά η μακρύτερη -κατά περίπου 20 εκατοστά- έκδοση του Astra πιθανότατα θα ονομάζεται Sports Tourer και θα έχει κοινά μηχανικά μέρη και μεταξόνιο με το συγγενές πλέον Peugeot 308 SW. Το τελευταίο έχει έναν χώρο αποσκευών στα 608 λίτρα προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη πρακτικότητα από τα 412 λίτρα του hatchback. Ανάλογα αναμένονται και τα νούμερα για το Astra ST, ενδεχομένως και λίγο μεγαλύτερα αφού η γερμανική εταιρία ίσως να δώσει λίγο περισσότερη έμφαση στο χωροταξικό και σε σχέση με τους Γάλλους.

Όσο για τους κινητήρες θεωρούνται δεδομένοι οι τρικύλινδροι 1.2 PureTech βενζίνης (με 110 και 130 ίππους) καθώς και ο 1.5 πετρελαίου (με 130 ίππους), ενώ θεωρείται απίθανο να υπάρξει κάποια σπορ έκδοση του Astra ST για να αντιμετωπίσει π.χ. το Leon Sportstourer. Κάτι που πιθανότατα θα αναλάβουν οι υβριδικές plug-in εκδόσεις με turbo 1.6 βενζίνης και συνδυαστική ισχύ στους 180 κα 225 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο Opel Astra στην ηλεκτρική εποχή
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Astra
Δοκιμή: Nissan Juke 1.0 DIG-T vs Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8