Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Continental: Πιστός θιασιώτης της οδικής ασφάλειας

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Continental: Πιστός θιασιώτης της οδικής ασφάλειας

ΝΕΑ

Continental: Πιστός θιασιώτης της οδικής ασφάλειας

ΝΕΑ

Η Continental επενδύει πολύ στην οδική ασφάλεια προσφέροντας μεταξύ άλλων και εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικους και παιδιά.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, το θέμα της οδικής ασφάλειας και των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στη χώρα μας. Τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια και αποδεικνύουν ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κάνει βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα, οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν περισσότερο από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι είναι το ότι όλα ξεκινούν από την σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των οδηγών προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάθε εμπόδιο που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο τους – να είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι και όχι απλά θεατές σε ένα ατυχές γεγονός. Πάνω σε αυτό το πλάνο δουλεύει σκληρά η Continental (EMA AE), η κορυφαία εταιρεία ελαστικών και τεχνολογίας συστημάτων ασφάλειας, η οποία επενδύει αδιάκοπα προκειμένου να πετύχει τον απώτερο στόχο που έχει θέσει Vizion Zero για τη δραστική μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαγωνισμός Track Driving Days

Advertisement
Advertisement

Στην Ελλάδα, η Continental παραμένει από τις πιο δραστήριες εταιρείες όσον αφορά την οδική ασφάλεια πραγματοποιώντας ουσιαστικές δράσεις σε πολλά επίπεδα. Απόδειξη αυτού είναι η καινούρια ενέργεια που ονομάζεται Track Driving Days και ήδη έχει ξεκινήσει να τρέχει. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ο οποίος θα δώσει την ευκαιρία σε 6 τυχερούς να πάρουν μέρος στο Driving Academy, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης της Continental.

Το Driving Academy είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό έργο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους 6 τυχερούς νικητές του διαγωνισμού να ακολουθήσουν ένα πλήρες πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση δίνοντας την ευκαιρία στους οδηγούς να βιώσουν δύσκολες οδηγικές καταστάσεις όπως την αποφυγή εμποδίων και την απώλεια πρόσφυσης. Στόχος του προγράμματος εκπαίδευσης είναι οι οδηγοί να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία και σύνεση την επόμενη φορά που θα βρεθούν στο δρόμο και θα αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις.

Advertisement

Από τη διαδικασία του Driving Academy πάντως δεν θα λείπει και η διασκέδαση καθώς στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συναρπαστικά μαθήματα drifting.

Advertisement

Στον διαγωνισμό Track Driving Days μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ, μέχρι τις 20 Μαΐου 2023 και οι νικητές θα βγουν μετά από κλήρωση. Θυμίζουμε επίσης, ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Driving Academy θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης, Driving Academy, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Στο πλευρό των παιδιών

Επειδή όμως η εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια πρέπει να ξεκινάει από την παιδική και μαθητική ηλικία η Continental έχει δημιουργήσει το μοναδικό πρόγραμμα «Συμβάλλω Ασφαλώς» που καλύπτει δύο πτυχές. Η μία είναι φυσικά η εκπαίδευση οδικής συμπεριφοράς σε παιδιά και η δεύτερη η αρωγή στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του οργανισμού.

Advertisement

Η δράση για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 2019 στην Αθήνα και τότε 20 τυχερά παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού είχαν πάρει μέρος σε ένα διασκεδαστικό και ουσιαστικό πρόγραμμα. Αυτήν τη φορά, στις 27 Μαΐου 2023 η Continental επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη δράση αυτήν τη φορά στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα ασφαλούς οδήγησης περιλαμβάνει μαθήματα οδικής ασφάλειας για περίπου 25 παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού ηλικίας 7-14 ετών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν θεωρητική ενημέρωση για τα σήματα και τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ από εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα, με μικρά ηλεκτρικά οχήματα και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (κράνος, ζώνη ασφαλείας) τα παιδιά θα ακολουθήσουν μια απαιτητική διαδρομή με κόμβους, φωτεινούς σηματοδότες, διαβάσει πεζών και πολλά ακόμα «εμπόδια». Η ημέρα θα κλείσει με προσφορά γεύματος και δώρων στα παιδιά.

Η Continental είναι μια εταιρεία η οποία διαθέτει υψηλού επιπέδου προϊόντα και συστήματα τεχνολογίας. Εκτός από τα κορυφαία ελαστικά οχημάτων, η εταιρεία έχει αναπτύξει συστήματα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια στις σύγχρονες μετακινήσεις όπως το ABS στα φρένα, το σύστημα ευστάθειας και το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ έχει συμβάλει και στην εξέλιξη της νέας γενιάς συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Όλα τα παραπάνω μαζί με τις ενέργειες εκπαίδευσης ενηλίκων και παιδιών, αποδεικνύουν τη θέληση της Continental να πρωτοστατήσει στην ουσιαστική μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων υλοποιώντας το πρόγραμμα Vision Zero.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Continental θέλει 100% ανακυκλωμένα λάστιχα
Continental: Γήπεδα μπάσκετ από ανακυκλωμένα ελαστικά
H Continental πρωτοπόρος στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος