Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Citroen C3: Έσπασε τα κοντέρ στην Ελλάδα το 2021

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C3: Έσπασε τα κοντέρ στην Ελλάδα το 2021

ΝΕΑ

Citroen C3: Έσπασε τα κοντέρ στην Ελλάδα το 2021

ΝΕΑ

Το μικρό μοντέλο της Citroen εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις της αγοράς, καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό «προσωπικό» ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Με όπλα του την κομψή εμφάνιση, την ευρυχωρία, την άνεση και την απαράμιλλη πρακτικότητα, το Citroen C3 αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ελληνικής αγοράς το 2021, αποδεικνύοντας πως απολαμβάνει την αμέριστη εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού.

Οι 3.400 πωλήσεις καινούριων C3 αποτελούν ρεκόρ εικοσαετίας για το μικρό μοντέλο της γαλλικής εταιρείας και ήταν αυξημένες κατά 72% συγκριτικά με το 2020, όταν είχαν ανέλθει σε 1.975 μονάδες.

Οι εμπορικές επιδόσεις του C3 του εξασφάλισαν μια θέση μέσα στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας του (B-Segment), με μερίδιο 12,4%.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα σκαρφάλωσε και στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο σύνολο της αγοράς (ανεξαρτήτως segment), εξαργυρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ολιστική αναβάθμιση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα η τρέχουσα, τρίτη γενιά του μοντέλου.

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στους πολύ αποδοτικούς κινητήρες diesel BlueHDi που οδήγησαν το C3 στο πιο δημοφιλές μικρό πετρελαιοκίνητο μοντέλο στη χώρα μας, με 1.684 πωλήσεις, αυξημένες κατά 71,7% συγκριτικά με το 2020.

Advertisement

Οι πωλήσεις του C3 αποτέλεσαν το εισιτήριο Citroen ώστε να αναδειχθεί σε 6η δημοφιλέστερη μάρκα στην ελληνική αγορά. Συνολικά η εταιρεία πούλησε 5.255 καινούρια επιβατικά, την ίδια ώρα που κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων με 999 καινούρια αυτοκίνητα και μερίδιο 13,9%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen Ε-Jumpy Hydrogen: Συμπληρώνει την γκάμα των επαγγελματικών
Απίστευτο: Δυο Citroen με 200 χλμ/ώρα σε τρεις ρόδες (+video)
H Citroen ανανέωσε το C5 Aircross