Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χλιδή και «γκάζια» στο γκαράζ της Barbie! (+video)

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χλιδή και «γκάζια» στο γκαράζ της Barbie! (+video)

ΝΕΑ

Χλιδή και «γκάζια» στο γκαράζ της Barbie! (+video)

ΝΕΑ

Η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου δεν θα μπορούσε να μην επιλέξει για τις «μετακινήσεις» της μερικά εξίσου special μοντέλα αυτοκινήτων. Και όλα βέβαια σε αποχρώσεις του ροζ.

Advertisement
Advertisement

Και ξαφνικά, μεσούντος του καλοκαιριού, ολόκληρος ο πλανήτης ζει στον ρυθμό της Barbie. Η ταινία που αφηγείται μία σύγχρονη εκδοχή της διάσημης κούκλας, αποτελεί παγκόσμιο hit, έχοντας αποφέρει μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα πάνω από 1 δισεκατομμύριο σε έσοδα.

Η Barbie ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1959 από την εταιρία Mattel και από τότε μέχρι σήμερα έχει φθάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, ακολουθώντας τις μόδες και τις τάσεις κάθε εποχής. Στην πορεία απέκτησε και τον σύντροφό της, τον Κεν, ενώ γύρω από την βασική ιδέα της κούκλας αναπτύχθηκε μία τεράστια βιομηχανία από αξεσουάρ που την συνοδεύουν στην δική της “καθημερινότητα”.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε αυτά τα αντικείμενα που αποτελούν βασικά κομμάτια της ζωής της Barbie είναι και τα αυτοκίνητα. Και καθώς μιλάμε για έναν κόσμο φαντασίας και ονείρου, τα αυτοκίνητα της Barbie δεν θα μπορούσαν να μην είναι και αυτά κάποια από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα κάθε εποχής.

Advertisement
Advertisement

Η πιο κλασική επιλογή και βασικός πρωταγωνιστής και της ταινίας, είναι η Barbie μέσα σε μία ροζ Corvette του 1956. Πρόκειται για μία αρχετυπική εικόνα του Αμερικάνικου Ονείρου της εποχής που δημιουργήθηκε η πρώτη γενιά της Barbie, με την οποία ταυτίστηκαν όλα τα μικρά κορίτσια της εποχής και όχι μόνο.

Η Chevrolet Corvette ήταν τόσο πανταχού παρούσα σε όλη την ιστορία της Barbie που είναι συνήθως το πρώτο αυτοκίνητο που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε ένα αυτοκίνητο Barbie σε μέγεθος κούκλας. Το Jeep Wrangler είναι ένα άλλο όχημα που συνδέθηκε τόσο πολύ με την Barbie, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι προτάσεις της Mattel σε τετρακίνητα κάθε είδους, ακολουθώντας προφανώς και την τάση της αγοράς με την κυριαρχία των SUV.

Advertisement

Κατά καιρούς, από τα χέρια της Barbie (και τα εργαστήρια της Mattel) έχουν περάσει αυτοκίνητα όπως Ferrari 328 GTS, Mercedes 190 SL, Porsche 911 Cabriolet, Austin Healy 3000 MKII, Jaguar XJS και πολλά ακόμα.

Advertisement

Ο κόσμος της Barbie είχε αγωνιστικά αυτοκίνητα, τρακτέρ, ATV, ελικόπτερα, σκούτερ, βάρκες και αμαξάκια για αμμόλοφους, εκτός από κάθε είδους εξαιρετικά cool αυτοκίνητα. Η Barbie απέκτησε ακόμη και ένα νέο Volkswagen Microbus δύο δεκαετίες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά το πραγματικό VW I.D. Buzz.

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και διάφορες ιδιοκατασκευές, κυρίως αυτοκινούμενα και τροχόσπιτα τα οποία επιτρέπουν στα παιδιά να δημιουργούν με την φαντασία τους εικόνες και παραστάσεις.

Advertisement

Ξεχωριστή θέση σε αυτή την κατηγορία έχει -αναπόφευκτα- το Volskwagen Type 2, το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα με την “εποχή των λουλουδιών” (και μάλιστα κάνει και μία εμφάνιση και στην ταινία).

Στην ταινία πάντως, τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο μαρκετινίστικα, μιας και φαίνεται να υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία με την GM. Έτσι όταν η Barbie και ο Ken αφήνουν το ροζ συννεφάκι στο οποίο ζουν και μπαίνουν στον “πραγματικό” κόσμο, συναντούν και αυτοκίνητα που υπάρχουν σήμερα σε κυκλοφορία, όπως ένα ειδικά διασκευασμένο ηλεκτρικό Hummer ή ένα τεράστιο τζιπ Suburban για μία σκηνή καταδίωξης.

Κάπου μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, η Barbie συνεχίζει απτόητη να αποτελεί ένα παγκόσμιο είδωλο. Και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να “οδηγεί” την φαντασία και των παιδιών του Ίντερνετ, έστω και αν το ροζ χρώμα του κόσμου της μπλέκει λίγο παραπάνω με το… πράσινο των δισεκατομμυρίων δολαρίων του Χόλιγουντ και του αχαλίνωτου μάρκετινγκ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα και ως παιχνίδι η Ferrari Purosangue είναι απλησίαστη
Η νέα one off Ferrari KC23 έχει καταβολές αγωνιστικές
Τι οδηγούν οι αστέρες της Ρεάλ Μαδρίτης;